Naslovna Novo Vozim se na dva kotača za spas ozonskog omotača!

Vozim se na dva kotača za spas ozonskog omotača!

42
0

Završnu fazu projekta World bicycle day 2022. (eTwinning projekt) – „Vozim se na dva kotača za spas ozonskog omotača“ su u Područnoj školi Velika Črešnjevica

Osnovne škole Petra Preradovića Pitomača ove godine proveli u suradnji sa Policijskom upravom virovitičko–podravskoj čime je na području ove policijske uprave obilježen Svjetski dan bicikla – 3. lipnja.

Aktivnosti su započele u 9 sati u petak, 3. lipnja 2022. godine predavanjem kojim je policijska službenica Anita Relić učenike upoznala sa prometnim pravilima, s naglaskom na sudjelovanje u prometu na biciklima i tko i pod kojim uvjetima smije u prometu sudjelovati vozeći bicikl.

Slijedila je podjela učenika od prvog do četvrtog razreda te područne škole u ekipe za kviz u poznavanju prometnih pravila. U pet igara su učenici pokazali zavidno prometno znanje, a nakon natjecanja u poznavanju prometnih pravila izvršen je pregled bicikala i njihova spremnost za vožnju. Policajka i učenici su ocijenili tehničku ispravnost bicikala i provjerili da li svaki učenik – biciklista ima na glavi propisano pričvršćenu biciklističku kacigu.

Pripremljeni poligon na dvorištu škole su učenici s veseljem, spretno i pravilno odvozili, uz podršku roditelja, braće i sestara, baka i djedova. Nakon poligona policijski službenici su se kratko obratili roditeljima koje su podsjetili na prometna pravila i prometne propise koje trebaju djeca poštovati kada sudjeluju u prometu u svojstvu vozača bicikla, putnika u vozilu i pješaka, te im naglasili važnost njihovog poštivanja u svakoj prilici.

Na kraju događanja su, uz prigodne promidžbene poklone, proglašeni rezultati natjecanja i nagrađene prvoplasirane ekipe, uz nadu da će provedba ove i ovakvih preventivnih aktivnosti utjecati na smanjenje stradavanja djece u prometnim nesrećama.

Mario Župan
PU Virotivitčko-podravska

(42)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr