Naslovna Grad Uspješno Održan mITup! #5: Ruby (on Rails)

Uspješno Održan mITup! #5: Ruby (on Rails)

46
0

U Poduzetničkom inkubatoru Slatina, predstavili smo Ruby programski jezik i njegov najpoznatiji web framework, Ruby on Rails, u okviru petog mITup! meetupa. Ovaj događaj bio je završnica uspješne serije meetupa koje je organizirao DISK Slatina, a koja je privukla značajnu pažnju tehnološke zajednice.

Tema meetupa bila je “Upoznajte Ruby: programski jezik s fokusom na jednostavnost, produktivnost i elegantnu sintaksu.” Sudionici su imali priliku čuti o prednostima i značajkama Ruby programskog jezika te kako Ruby on Rails pojednostavljuje proces web developmenta.

Gost ovog meetupa bio je Vlado Cingel, iskusni Ruby developer s gotovo 20 godina iskustva. Vlado nam je predstavio kako je ušao u svijet programiranja te ukratko predstavio svoju dugogodišnju karijeru. Nakon predstavljanja programskog jezika, Railsa i njihove primjene, Vlado je održao Live coding sesiju na kojoj je pokazao koliko je jednostavan i brz razvoj web aplikacija u Ruby on Rails frameworku.

Svojim strastvenim pristupom programiranju, Vlado je ilustrirao kako Ruby programski jezik doista može ispunjavati viziju zabavnog i produktivnog programiranja. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja, sudjelovati u otvorenoj raspravi i razmjenjivati iskustva s Ruby-jem.

Nakon Live coding sesije, Vlado je definitivno prenio strast koju gaji prema programiranju te je motivirao neke od sudionika da se okušaju s Ruby jezikom i Rails frameworkom.

mITup! #5 bio je prilika za umrežavanje, učenje i razmjenu ideja u opuštenoj atmosferi. DISK Slatina zahvaljuje svim sudionicima, posebno Vladi Cingelu na inspirativnom gostovanju, te se radujemo novim izazovima i temama koje ćemo istraživati u budućnosti.

Josip Hetrih

Poziv za članstvo u Udruzi DISK Slatina: “Ako ste dio tehnološke zajednice ili to želite postati i dijelite strast prema tehnologiji, pozivamo vas da postanete dio udruge DISK Slatina! Udruga koja okuplja entuzijaste, inovatore i stručnjake iz različitih područja tehnologije. Svi zainteresirani članovi koji žele doprinijeti, učiti i razvijati se u stimulirajućem okruženju, dobro su došli. Javite nam se putem emaila info@disk-slatina.hr i pridružite nam se u istraživanju novih tehnologija, organizaciji događanja te stvaranju poticajne tehnološke zajednice. Vaše iskustvo i entuzijazam su dragocjeni, i veselimo se zajedničkom radu na budućim projektima.” – Društvo informatičara slatinskog kraja – DISK, Marko Telišman, predsjednik.

(46)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: