Naslovna Grad UOSIT Vretenac studijski posjet Vilinus, Litva

UOSIT Vretenac studijski posjet Vilinus, Litva

54
0

Sudjelovanje u Studijskom posjetu „Explore EU programme opportuinities avaliable to youth with intellectual disabilites“ Vilnius, Litva

Predsjednica Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac; Patricija Karaman putem Aktivnosti umrežavanja u okviru programa Europske snage solidarnosti sudjelovala je u internacionalnom Studijskom posjetu „Explore EU programme opportuinities avaliable to youth with intellectual disabilites“ koji se održao u glavnom gradu Litve, Vilinusu od 20. do 24. lipnja 2022. godine.

Kao jedina predstavnica koja dolazi iz Republike Hrvatske, na aktivnosti je sudjelovala sa polaznicima iz Portugala, Italije, Belgije, Malte, Danske, Grčke, Nizozemske te domaćinima i organizatorima iz Litve.

U sklopu ove međunarodne aktivnosti, održane su posjete dnevnom centru „Blessed J. Matulatias“, Jaunuolių dienos centras“ i zajednici „L ‘arche Vilnius“ koji okupljaju mlade i odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

Također, na tečaju se razgovaralo o mogućnostima u okviru Erasmus + projekata i Europskih snaga solidarnosti s naglaskom na volontiranje uz zorni prikaz strateških partnerstva.

Odrađeni Studijski posjeti uvelike su korisni kako bi se uvidjeli primjeri dobre prakse, te kako bi u sklopu aktivnosti koje provodi Udruga Vretenac započeli sa provođenjem Erasmus+ projekta, te neke od viđenih metoda primijenili i u vlastitom radu.

Također od velike važnosti bila su i neformalna druženja svih sudionika, te razmijena iskustva u radu sa mladim osoba s intelektualnim teškoćama, kao i razmjena ideja te planiranje zajedničkih budućnih međunarodnih projekata.

Patricija Karaman

(54)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr