Naslovna Grad Udruga Vretenac, potpisala Ugovor o financiranju za inovativni program “CRES”

Udruga Vretenac, potpisala Ugovor o financiranju za inovativni program “CRES”

25
0

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama “Vretenac” s ponosom objavljuje potpisivanje Ugovora o dodjeli financijskih sredstava za trogodišnji program naziva “CRES – Cjeloviti pristup razvoju vještina za uspjeh i samostalnost osoba s intelektualnim teškoćama”. Ova značajna inicijativa ostvarena je u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za socijalni rad, a pod financijskom podrškom Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

“CRES” program, temeljen na strukturiranim i pažljivo osmišljenim aktivnostima, predstavlja ključan korak prema razvoju inovativnih socijalnih usluga za osobe s intelektualnim teškoćama, s posebnim naglaskom na prevenciju diskriminacije i institucionalizacije. Kroz organizaciju poludnevnog boravka i provođenje raznolikih aktivnosti, program će osigurati stjecanje svakodnevnih vještina, podržati samostalno življenje te aktivno integrirati korisnike Udruge Vretenac u lokalnu zajednicu.

Jedan od ključnih elemenata programa je zapošljavanje Ane Todorović, magistre primarnog obrazovanja, kao voditeljice programa na puno radno vrijeme. Njeno stručno znanje i predanost bit će

od iznimnog značaja za kvalitetno provođenje aktivnosti i postizanje ciljeva programa.

Ovaj program rezultat je dugotrajnog i predanog rada Udruge “Vretenac, Slatina” te se temelji na Rješenju o pružanju socijalne usluge poludnevnog boravka. Očekuje se da će “CRES” ne samo potaknuti razvoj vještina i socijalne inkluzije, već i osigurati snažan napredak prema ostvarivanju jednakih prava i zaštiti osoba s intelektualnim teškoćama.

Udruga “Vretenac, Slatina” izražava duboku zahvalnost partneru na projektu, Hrvatskom zavodu za socijalni rad, te svim dionicima koji su podržali ovu inicijativu.

Helena Dereš

(25)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr