Naslovna Novo U Virovitici održan veliki regionalni Tommy turnir u malom nogometu

U Virovitici održan veliki regionalni Tommy turnir u malom nogometu

43
0

U Virovitici je održan veliki regionalni Tommy turnir u malom nogometu za 2011. godište i mlađe. Nogometni stadion NK TVIN na najljepši je način ugostio najmlađe sportaše koji su se, uz iznimne nogometne poteze, odlično zabavljali, družili, stvarali nova prijateljstva i svima demonstrirali fair play igru.

U napetom Tommy turniru u malom nogometu, pobjedu je odnijela ekipa NK Daruvar 1, svladavši u finalu ekipu Suhopolje 1 nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca (0:0, np 3:2). Pobjednička ekipa osigurala je put u Split i plasman na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih krajem srpnja gdje će 3 dana potpuno besplatno uživati u druženju, kupanju i natjecanju sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi i u 26 godina postojanja okupile su više od 2.5 milijuna djece i mladih, a kroz druženje i sport promiču zdrave stilove života i opće prihvaćene društvene vrijednosti poput multikulturalizama, tolerancije i uvažavanja različitosti.
Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Benjamin Bauer

(43)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr