Naslovna Novo U Orahovici u tijeku izvođenje radova u Podizetničkoj zoni – provedba gradskog EU projekta

U Orahovici u tijeku izvođenje radova u Podizetničkoj zoni – provedba gradskog EU projekta

52
0

Ovih je dana u „Poduzetničkoj zoni Orahovica“ vrlo dinamično jer su radovi gradnje prometne i komunalne infrastrukture FAZA 1 u visokom stupnju dovršenosti. Nakon zemljanih radova, izgradnje kolničke konstrukcije, sustava oborinske odvodnje, sanitarno-fekalne kanalizacije, vodovoda, plinovodne mreže i javne rasvjete, u tijeku je asfaltiranje.

Izvode se i pripremni radovi za izmještanje i prespajanje transportnog cjevovoda u nadležnosti Plinacro-a d.o.o. koji u zatečenom stanju prolazi zonom u dijelu planirane ceste, nakon čega će se moći izvesti svi završni radovi. Izvođač radova je Gravia d.o.o. iz Osijeka dok poslove stručnog nadzora građenja obavlja King art studio d.o.o. iz Virovitice. Ugovorena vrijednost radova iznosi 7.552.224,03 kn, planirani završetak gradnje je u studenom a primopredaja radova do kraja prosinca ove godine.

Radovi su glavna aktivnost projekta Grada Orahovice naziva Gradnja prometne i komunalne infrastrukture – FAZA 1, „Poduzetnička zona Orahovica“, Orahovica, Dalmatinska bb, k.č.br. 2382/8 k.o. Orahovica, ref.br, KK.03.1.2.03.0056, kojeg sufinancira Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Ukupna vrijednost projekta je 10.480.657,56 HRK a bespovratna sredstva iz EU iznose 6.265.399,32 kuna.

Osim stručnih službi koje kontroliraju izvođenje radova, gradilište gotovo svakodnevno obilazi gradonačelnik Orahovice Saša Rister. Ovog puta pratio je početak asfaltiranja, a o napretku radova i važnosti projekta kaže: realizacija ovog projekta jako je važna za razvoj našeg grada jer imamo nekoliko zainteresiranih investitora. Jedan poduzetnik s područja grada već ima pripremljenu tehničku dokumentaciju ali za „ulazak“ u zonu svi čekaju da se napravi infrastruktura. Vrijednost projekta je ta što će završetkom radova u obuhvatu FAZA 1 biti izvedena kompletna prometna, komunalna i energetska infrastruktura koja će biti pod jednakim uvjetima dostupna svim poduzetnicima zone, a to će doprinijeti privlačenju investitora i otvaranju novih radnih mjesta.

Radovi teku prema planu i ugovorenoj dinamici i mogu reći da sam iznimno zadovoljan kompletnim tijekom ovog projekta. Naša Poduzetnička zona bit će uskoro otvorena za sve potencijalne investitore i vjerujem kako će brzo biti popunjena – rekao je gradonačelnik Rister.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr