Naslovna Grad Tjedan cjeloživotnog učenja

Tjedan cjeloživotnog učenja

61
0

Tjedan cjeloživotnog učenja je nacionalna obrazovna kampanja s ciljem podizanja svijesti o važnosti učenja i obrazovanja. Radi se o UNESCO-ovoj inicijativi koja je pokrenuta 1999. godine, a svake godine obilježava se u brojnim zemljama na svim kontinentima kako bi se senzibilizirala javnost za cjeloživotno učenje, promicala kultura učenja te potaknula osobna motivacija.

Kroz brojne aktivnosti u sklopu Tjedna građane se motivira da se uključe u neki oblik učenja, pri čemu je važno istaknuti da učenje ne treba shvatiti isključivo kao formalno školovanje ili nešto što se odnosi samo na mlađu životnu dob – učiti se može i kroz razne neformalne oblike, tečajeve, radionice, predavanja, kao i samostalno (npr. čitajući), a vrijedan oblik učenja je i učenje kroz iskustvo (radno, životno, itd.). Također, učenje nije ograničeno ni na jednu životnu dob, već je važno i korisno u svim životnim razdobljima – od predškolske dobi, pa do duboke starosti.

Tjedan cjeloživotnog učenja je osmišljen kao kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Stoga se svake godine u sklopu ove kampanje organizira veliki broj vrlo različitih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, pa i biciklijada. Brojne institucije organiziraju dane otvorenih vrata i druge slične aktivnosti, usmjerene na upoznavanje javnosti sa svojim radom.

  • 27. rujna 2021. u 20:00 sati – Promocija knjige Almanah slatinske kinematografije i filma “Kino su ljudi – 100 godina o nama”, a poslije promocije projekcija filma “Društvo mrtvih pjesnika”;
  • 28. rujna 2021. u 18:00 sati – Promocija Pobjedničkog učenja;
  • 28. rujna 2021. u 20:00 sati – Besplatna kazališna predstava “Jedna od sestara”, Teatar Fort Forno.

Info: Danijela Fabric Fabrijanac

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Danijela Fabric Fabijanac, prof.

(61)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr