Naslovna Novo Svaku četvrtu prometnu uzrokuju vozači pod utjecajem alkohola

Svaku četvrtu prometnu uzrokuju vozači pod utjecajem alkohola

32
0

Još od početka prosinca je na prometnicama Virovitičko-podravske županije prisutan trend pogoršanja stanja sigurnosti u prometu uzrokovan velikim povećanjem broja počinitelja prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, a nepovoljno stanje sigurnosti po ovom segmentu je nastavljeno i u ovoj godini.

Od početka ove godine evidentirane su 103 prometne nesreće od kojih su 25 uzrokovali vozači koji su upravljali vozilom pod utjecaje alkohola nedozvoljene koncentracije, odnosno svaku četvrtu prometnu nesreću su uzrokovali počinitelji pod utjecajem alkohola. U tim prometnim nesrećama su 2 osobe teško ozlijeđene i 8 lako.

Vozači pod utjecajem alkohola su uzrokovali čak 17 slijetanja vozila s ceste, a prekršaj kojime je uzrokovan najveći broj prometnih nesreća, njih 16, je bio upravljanje vozilom nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. Pod utjecajem alkohola su prometne nesreće uzrokovala 22 vozača i 3 vozačice, od kojih je 9 bilo starosne dobi od 23 do 30 godina.

Zbog takvog stanja sigurnosti u prometu, a u cilju podizanja na višu razinu, policijski službenici će i predstojećeg vikenda vršiti pojačani nadzor prometa, s posebnim naglaskom na utvrđivanje i sankcioniranje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, ali i svih ostalih prekršaja koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama, a u subota/nedjelja, 19./20. ožujka 2022. godine od 18:00 do 02:00 sata na području policijske uprave će biti provedena akcija nadzora vozača pod utjecajem alkohola.

 

(32)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr