Naslovna Grad Slatinska sekvoja nominirana za titulu Hrvatskog stabla 2021. godine

Slatinska sekvoja nominirana za titulu Hrvatskog stabla 2021. godine

204
0

Turistička zajednica Grada Slatine uspješno je nominirala slatinsku sekvoju u izbor za titulu Hrvatskog stabla 2021. godine.

Ovaj simbol našeg grada natječe se s 13 kandidata, a samo jedan će imati priliku predstavljati Republiku Hrvatsku na međunarodnom natjecanju Europsko stablo 2022. godine.

Glasovanje za Hrvatsko stablo 2021. godine traje od 01. rujna 2021. godine do 30. rujna 2021. godine. Dozvoljeno je glasovati samo za jednog kandidata po izboru, potvrdom klika na internetskoj stranici te samo jednom s istog računala, prijenosnog računala ili mobilnog uređaja.

Natjecanjem Hrvatsko stablo godine nastoji se istaknuti značenje starih stabala u prirodnoj i kulturnoj baštini koja zaslužuju našu brigu i zaštitu. U središtu nisu samo ljepota, veličina ili starost stabla, već priča o stablu i njegovoj povezanosti sa lokalnom zajednicom i ljudima.

Zahvaljujući ovakvoj vrsti natjecanja, omogućuje se promocija stabla kao bitnog elementa kulturnog i prirodnog bogatstva, ali se privlači i pozornost javnosti te medija na zaštitu i očuvanje prirodnih vrijednosti i bioraznolikosti.

Ovim putem pozivamo Vas na glasanje za našu sekvoju kako bi ista predstavljala Republiku Hrvatsku i Slatinu na prestižnom izboru za Europsko stablo 2022. godine!

Glasovanju se može pristupiti direktno putem poveznice: https://www.zastita-prirode-dnz.hr/glasaj-za-hrvatsko-stablo-2021-godine/ i službene stranice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije: https://www.zastita-prirode-dnz.hr/

Turistička zajednica Grada Slatina

(204)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr