Naslovna Grad Slatinska banka i Pro vita 4+ brinu za velike obitelji

Slatinska banka i Pro vita 4+ brinu za velike obitelji

227
0

Prošli tjedan predstavnica Slatinske banke d.d. gđa Tina Živković na svečani način darovala je obitelji s 4-ro i više djece registrirane u slatinskoj udruzi PRO VITA 4+. Udruga djeluje od 2004. godine, a Slatinska banka se svojim vrijedim donacija uključila već 2005. i do danas je ostala vjerna ovom božićnom darivanju. Hvala im za 18-godišnju suradnju i naklonost udruzi.

U registar udruge upisano je oko 400 obitelji šireg slatinskog područja u kojima je ukupno 1.800 djece, od kojih je više od 1.100 već punoljetno. Malo više od 40% su obitelji doseljenih Hrvata iz Letnice u općini Voćin, isto toliko je i domicilnih slavonskih obitelji, a ostalo su obitelji doseljene iz BiH i Srijema. Udruga brine za ove obitelji uglavnom podjelom odjeće i prigodnih prehrambenih i higijenskih paketa.

Svoje statusne, a time i egzistencijalne potrebe velike obitelji trebale bi rješavati kroz pozitivnu zakonsku regulativu koja je i dalje nedostatna i nesklona obiteljima s puno djece, jer sve ostaje samo na obećanjima i dobrim željama pred izbore.

Neka se radost darivanja nastavi i slijedećih godina uz želje za sretnom i blagoslovljenom Novom 2023. godinom

Vladimir Jelenčić

(227)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr