Naslovna Grad Slatinčanin ojadio državu za milijun i pol kuna

Slatinčanin ojadio državu za milijun i pol kuna

841
0

Utaja poreza ili carine i krivotvorenje službene isprave

U srijedu, 19. svibnja 2021., temeljem naloga Općinskog državnog odvjetništva Virovitica, policijski službenici Službe kriminalističke policije, proveli su kriminalističko istraživanje u svezi postojanja osnove sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine i krivotvorenje službene ili poslovne isprave.

Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno kako je prvo prijavljeni, 52 – godišnjak kao vlasnik i odgovorna osoba trgovačkog društva iz Slatine u vremenskom periodu od 01. travnja 2018. godine do 31. srpnja 2020. godine, počinio opisana kaznena djela na štetu državnog proračuna i pravnog poretka Republike Hrvatske, tako što je knjigovodstvu društva knjižio fiktivne ulazne račune i kao stvarni trošak društva na što je neosnovano i protuzakonito obračunavan prijavljeni pretporez čime je prvo prijavljeni pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 1.436.000,00 kuna, dok je drugo prijavljeno trgovačko društvo, odgovorno za ista kaznena djela sukladno Zakonu o odgovornosti pravnih osoba za kaznena djela. Slijedi posebno izvješće.

PU Virovitičko-podravska

(841)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr