Naslovna Grad Škola mira i prijateljstva

Škola mira i prijateljstva

103
0

Projekt „Škola mira i prijateljstva“ predstavljen članovim Županijskog stručnog vijeća knjižničara

Projekt „Škola mira i prijateljstva“ financiran sredstvima Europske unije kroz program Erasmus+, Ključnom aktivnošću 1 Stručna usavršavanja učitelja u vrijednosti od 25.446,00 eura predstavila je 13. travnja 2021. voditeljica projekta Melita Schmitz članovima Županijskoga stručnoga vijeća školskih knjižničara Virovitičko-podravske županije.

Kroz izlaganje predstavljeni su razlozi i potrebe koje su se pojavile u školi, kojima se želi prevenirati elektroničko i međuvršnjačko nasilje među učenicima te ih učenjem asertivnoga ponašanja i razvoju pozitivnih socijalnih vještina nastoji pripremiti učenike za samoregulaciju ponašanja i emocija kao i miran i skladan suživot. Tehnikama svjesnoga disanja i vježbama pametnih pokreta nastoji se otkloniti tjelesna napetost nakon dugotrajnog sjedenja kao i smirivanje uma i smanjenje psihičke napetosti, a želi se kod učenika povećavati otpornost na stres.

U projektu sudjeluje 11 učitelja razredne i predmetne nastave koji će tijekom sljedeće godine pohađati strukturirane tečajeve u Italiji, Španjolskoj, Francuskoj i Portugalu. Predstavljene su i izvannastavne aktivnosti koje pohađaju učenici škole kao i rezultati projekta.

Melita Schmitz, dipl. bibl. savjetnik

(103)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: