Naslovna Novo Šiza – “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”

Šiza – “Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem”

43
0

Rock prvijenac donosi moćne riffove i oštre stavove


Zagreb, 19. ožujka 2021. – Nadomak proljeća na vrata kuca debi album „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” energičnog dvojca Šiza i donosi žestoku dozu rocka kroz minimalistički pristup bubnja, basa i vokala dovodeći u pitanje smisao života i moralni kompas pojedinca.

Negdje na ivici između glasnog garažnog rocka i sirovog post-punka smjestila se „Pristojnost”. Kroz razigranu ritam sekciju i masne i žestoke bas riffove dvojac Bruno Antolić – Marko Kuhar u deset temperamentnih numera upakirao je svoje nepokolebljive stavove navodeći slušatelja na propitkivanje moralnosti i uspinjanja u „hranidbenom lancu” života. Prijašnji najavni singlovi „Prsa će kosti čuvati”, „Hvala, zavijam ipak sam” i „Skromnost nikad nije bila fer” samo su djelomično dali uvid u ognjevitu pjesmaricu Antolićevih misli koju u prikladnoj maniri prati glazbena kulisa.

„U ovom desetomjesečnom sprintu smo se dobro oznojili i jako smo ponosni na rezultat. Hvala Dostavi Zvuka koja nas je prepoznala još na našoj prvoj probi i odlučila nas udomiti. Zbog vas znamo da smo spremni i za maraton! Jedva čekamo live svirke, gužvanac u prvim redovima i da vas sve dobro rasplešemo!” – kaže dvojac iz Šize.

Popis pjesama:

01. Skromnost nikad nije bila fer
02. Zamka snova je da spavaš
03. Hvala, zavijam ipak sam
04. Suze sina oca razmetnog
05. Prsa će kosti čuvati
06. Bore
07. Generaci(ja)
08. Mesi(ja)
09. To više nije moj kod
10. Oprostite, oprostite, oprostite

Za snimanje u studiju Dostava Zvuka bili su zaduženi Leonard Klaić i Mark Mrakovčić, koji potpisuju i produkciju i miks (Klaić) te master (Mrakovčić) albuma. Album je dostupan na Bandcampu izvođača, YouTube kanalu Dostave Zvuka i na svim streaming servisima. Naslovnicu albuma potpisuje Marko Kuhar.

Šiza se publici predstavila u jesen prošle godine singlom „Prsa će kosti čuvati”, kroz „Hvala, zavijam ipak sam” otkrili su nam da rade na novim pjesmama, a „Skromnost nikad nije bila fer” potvrdila je kako je novi album „Pristojnost iz malog prsta izgubila se u srednjem” nastao nakon samo deset mjeseci produktivnog rada na novim materijalima. Bend čine Bruno Antolić i Marko Kuhar, otprije poznati po višegodišnjem djelovanju na nezavisnoj sceni kroz bendove Overflow, OSA, Rens Argoa, Suho Grlo Nos i Letarg.

Šiza je izvođač Dostave Zvuka.

Helena Kezerić
dostavazvuka.hr

(43)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: