Naslovna Novo Seks sa đavolom

Seks sa đavolom

241
0

Tvrdnja u naslovu možda izgleda prenapregnuta i nemoguća u našem materijalnom svijetu. No pođimo ispočetka. Neku večer gledao sam reportažu o ljetovanju britanske i ostale europske mladeži u grčkom turističkom mjestu Kavos na otoku Krfu 2016. godine.

Mladi ljudi od 15 do 30 godina, pa i stariji dolaze na otok tražeći jeftin provod sa svojim vršnjacima, konzumirajući sve ono što im u njihovom svakodnevnom životu u matičnoj zemlji nije dozvoljeno u toj mjeri. Njihov odmor od 10-tak dana pun je opijanja, plesa uz iscrpljujuću dum dum elektronsku glazbu, neobaveznog i lako dostupnog seksa.

Kako bi to lakše izdržali i bili nabrijani cijelo vrijeme pomažu im razne lake i teže droge, razne tabletice, baloni s dušikovim oksidom (sretnim plinom) i tko zna što još. Već viđeno i na hrvatskim razvikanim top destinacijama. Nakon burne noći spava se gdje se stigne, povraća i vrši nužda gdje se zateknu. Strpljivi i nemoćni domorodci ujutro čiste produkte njihovih zadovoljstava radi turističkih deviza zbog gole egzistencije. Do slijedećeg jutra.

I na kraju šlag na tortu. Tatooing, pa inking (bacanje neotrovne boje na plesače kao na ovce) i piercing (je pojam koji se odnosi na probušavanje ili oblik modifikacije određenih mjesta ljudskog tijela  gdje se stvara otvor na kojem se može nositi nakit. Ta probadanja i bojanje vlastite kože čini se na svim mogućim i nemogućim mjestima ljudskog tijela. Uglavnom su u modi stražnjice, spolni organi, grudi.

Najjednostavnija tetovaža od 20- tak minuta posla košta 30 €, a one složenije i višebojne, od nekoliko sati do nekoliko dana bockanja tko zna ? Sve to heklanje iglom po koži nije bezbolno, ali te nezrele i balave face to trpe jer time postaju i ostaju dio hrabre zlatne mladeži, koja može sve što zaželi. Naravno, dok ih rođena mama ne vidi (svi ipak imaju usađeni moralni kodeks i boje se što će mama reći kad se vrate kući).

Bojimo se znaka tri šestice koje će nam jednog dana neka svjetska ili domaća vlada jednog dana učipirati pod kožu ili zjenicu oka (DNK čip), čime bismo postali ovisni o našim gospodarima iz sjene, koji će na svaki način moći manipulirati našim životima.

Kako nazvati ove dobrovoljno čipiranje tetoviranjem, bacanjem boje i probadanjem kože. Nije li to jedna vrsta inicijacije koja će rezultirati nečim puno gorim, ako se u njoj ustraje. Ljepota obilježenog tijela će vremenom nestati, a posljedice na duh i dušu ostat će.

Zato držim da naslov ovog članka nije izvan konteksta puta u pakao – stvarnosti koju se već sami pripremamo našim životnim stavovima i stilovima.

Vladimir Jelenčić

Gradski pročelnik za sigurnost Novalje Mario Bertina, inače bivši kriminalist, govori kako su druge zemlje koje organiziraju festivale poput Grčke i Španjolske, ali i Britanije, odakle im dolaze turisti, korištenje plina za smijanje zabranile na način na koji se koristi u Hrvatskoj. “Istovremeno, kod nas na Zrću danas imate deset štandova na kojima piše da se prodaju baloni, mislim po 200 kuna, dozeri po 250, a za kutiju ampulica, od 20 ili 24 ampulice, ne znam baš točno, izdvoji se oko 400 kuna. Ispada 7 kuna po ampuli. Pa to je strašno”, opisuje Bertina. (tportal.hr)

 

(241)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr