Naslovna Grad Run for the oceans

Run for the oceans

85
0

Dječji vrtić Suncokret i ultramaratonac Goran Draksler zajedno u humanitarnoj utrci “Run for the oceans”

Dječji vrtić Suncokret uključio se u humanitarnu utrku „Run for the oceans“ povodom Svjetskog dana mora i oceana koji se obilježava 8. lipnja. Najmlađim trkačima pridružio se i slatinski ultramaratonac Goran Draksler koji za ovu utrku trči još od 31. svibnja. Goran je na aplikaciji „Run for the oceans“ prijavio već 90 pretrčanih kilometara, uz 42 koja danas, na završetku ove globalne akcije, planira istrčati. Akcija završava danas, na sam Svjetski dan mora i oceana, a svi prijeđeni kilometri bit će financijski popraćeni od strane glavnog sponzora, velikog njemačkog proizvođača sportske opreme „Adidas“.

„Sva prikupljena sredstva bit će utrošena za čišćenje plastike iz oceana i sretni smo što su se danas i djeca iz našeg vrtića simbolično mogla uključiti u ovu utrku. Nismo se uključili samo s ciljem financijske pomoći, nego i podizanja svijesti najmlađe populacije o važnosti i značenju čiste vode za život, ne samo za život ljudi, nego i flore i faune na Zemlji općenito“ – rekla je ravnateljica Snježana Dupan-Lovrić te je zahvalila svima koji su se odazvali pozivu na ovu humanitarnu utrku. Osobito veliku i srdačnu zahvalu uputila je Goranu Draksleru koji je omogućio ovaj značajni doprinos Dječjeg vrtića Suncokret za čišća i zdravija mora i oceane.

Svjetski dan mora i oceana obilježen je u vrtiću u Slatini i u Mikleušu i brojnim kreativnim, praktičnim i istraživačkim aktivnostima, pa su tako djeca danas uživala na pravoj morskoj plaži, lovila ribice, pravila brodove i morske ježeve a počastili su se i zdravom limunadom koju su sami napravili.

Više fotografija pogledajte ovdje…

(85)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr