Naslovna Grad Redovna sjednica Skupštine Udruge Vretenac, Slatina

Redovna sjednica Skupštine Udruge Vretenac, Slatina

52
0

U četvrtak, 02. ožujka 2023. godine, u prostoru Udruge Vretenac na adresi Epicentar Sequoia, Slatina, održana je Redovna sjednica skupštine Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina za 2023. godinu koja je ove godine okupila stručnjake udruge, korisnike i članove njihovih obitelji. Sjednicu skupštine uz predsjednicu Udruge Patriciju Karaman, vodila je tajnica Udruge Ivana Sabolić.

Nakon upoznavanja s dnevnim redom sjednice skupštine, uslijedilo je predstavljanje izvješća o radu  i financijskog izvješća Udruge za 2022. godinu.

Udruga je tijekom 2022. godine provodila dva projekta financirana od strane Grada Slatine „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence V“ i „Vretenci bez granica“  i jedan financiran od strane Virovitičko-podravske županije pod nazivom „Sretna djeca“. Također Udruga je provodila i projekt „Podrži me II!“ financiran od strane tvrtke Komrad.

Uz financijsku podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja u mjesecu studenom 2022. započelo je i provođenje projekta „Pokreni promjenu II“, kao i provođenje projekta „KROK – Korak kroz kulturu“ u partnerstvu s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina, financiran od strane Ministarstva kulture.

Osim toga, Udruga je nastavila partnerstvo sa Udrugom osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac, Orahovica na projektima „Moj asistent IV“ i „Nauči me i uspjet ću!“, koji su u 2022. godini i završili sa provedbom. Također, provodili smo i mjeru „Javni rad“ u sklopu koje smo zaposlili jednu osobu za poslove domaćice u udruzi te je ista završila sa radom krajem 2022. godine.

U 2022. godini sa provedbom je započeo i projekt „Friends without borders“ koji je financiran od strane Francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i sufinanciranjem Grada Slatine.

U sklopu Institucionalne podrške, financirane od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, u Udruzi je zaposlena osoba na određeno vrijeme za vođenje administrativnih poslova, što je uvelike olakšalo poslovanje i aktivnost udruge.

Kroz svoje aktivno djelovanje tijekom 2022. godine Udruga Vretenac, Slatina organizirala je veći broj edukacija, predavanja i radionica namijenjenih široj lokalnoj zajednici te obilježila Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom i Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama. Sve navedene edukacije, predavanja i radionice bile su namijenjene stručnjacima, pomoćnicima u nastavi, a prvenstveno roditeljima te su bile besplatne u potpunosti.

Usvojivši Izvješće o radu i Financijsko izvješće za 2022. godinu predstavljen je Operativni plan rada i Fnancijski plan za 2023. godinu.

Na kraju Skupštine, predsjednica Udruge Vretenac, Slatina – Patricija Karaman zahvalila se svima prisutnima što su podržali rad Udruge Vretenac ne samo svojim dolaskom na sjednicu skupštine, već i podrškom kroz čitavu prethodnu  2022. godinu.

Helena Dereš

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr