Naslovna Novo Projekcija filma: Skafander i leptir

Projekcija filma: Skafander i leptir

43
0

Dana 06. listopada (srijeda) u 18:00 sat(i) u kino dvorani pogledajte projekciju filma Skafander i leptir. (Le scaphandre et le papillon).

Sredovječni Jean-Dominique Bauby zvan Jean-Do uspješan je i karizmatičan glavni urednik glasovitog francuskog magazina Elle, čovjek koji živi punim plućima. On je bogataš i plejboj kojem će iznenadni moždani udar naglo i u potpunosti promijeniti život, te ga vezati za krevet bez mogućnosti govora i pokretanja bilo kojeg mišića. Unatoč prilično optimistične početne prognoze jednog neurologa, teška nova situacija gotovo potpune paralize za Baubyja će predstavljati svojevrsno „ronilačko zvono“, ono u kojem može misliti ali ne i govoriti, iako će mu se činiti da govori, ali ga drugi ne čuju. Dok mu logoped i fizioterapeut budu pokušavali pomoći da bude što funkcionalniji, Bauby će razviti sustav komunikacije s njima trepćući lijevim okom. No ostat će mu i praktički bezgranična mašta i njegova sjećanja, a zahvaljujući netaknutom umu prekaljenog novinskog urednika Bauby će uz pomoć koda koji predstavlja slova abecede ostvariti ne samo vezu sa svijetom oko sebe, nego i početi pisati memoare.

  • Žanr: biografska drama
  • Redatelj: Julian Schnabel
  • Uloge: Mathieu Amalric (Jean-Do), Emmanuelle Seigner (Céline), Marie-Josée Croze (Henriette Roi), Anne Cons
  • Trajanje: 112 min.
  • Država: Francuska
  • Godina: 2007.

Izvor: POU Slatina

 

(43)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr