Naslovna Novo Predškolci se pripremali za sudjelovanje u prometu

Predškolci se pripremali za sudjelovanje u prometu

89
0

I ovoga proljeća od prvih sunčanih dana policijski službenici za prometnu preventivu policijskih postaja Policijske uprave virovitičko-podravske vrše edukaciju predškolske djece za samostalno sudjelovanje u prometu povodom njihovog polaska u školu sljedeću školsku godinu.

Preventivne aktivnosti usmjerene na povećanje sigurnosti djece u prometu provode se u ovoj policijskoj upravi već dugi niz godina u predškolskim skupinama vrtića i skupinama predškole i njima su obuhvaćena sva djeca koja će na jesen krenuti u školu, kako bi u školu krenuli spremni i u sklopu preventivno – edukativne akcije Poštujte naše znakove u prvom razredu ponovili i dopunili svoja znanja.

Edukacija predškolaca je do sada završena u većini predškolskih ustanova, dok će se u nekoliko skupina u kojima još nije održati do kraja svibnja. Provodi se manjim dijelom radionicama u prostorijama vrtića i većim dijelom na prometnicama u naselju zbog čega se provodi samo za lijepog vremena.

Naglasak edukacije je na sudjelovanju u prometu djece pješaka i upućivanju u osnovna znanja kao što su kretanje uz rub ceste, kretanje nogostupom i prelazak ceste na mjestu gdje ima i gdje nema obilježenog pješačkog prijelaza, no obrađuje se i problematika vožnje djece biciklima i pravila propisanog i sigurnog prijevoza djece u vozilima.

U ugodnom druženju s policijskim službenicima djeca su na praktični način naučila, ponovila i pokazala svoje vještine samostalnog sudjelovanja u prometu koja će im biti nužna već od prvoga dana polaska u školu, a pred roditeljima je cijelo ljeto da ta znanja dopune i utvrde kako bi njihovo dijete u prometu bilo što sigurnije.

PU Virovitičko-podravska

(89)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr