Naslovna Novo Predsjednik RH Zoran Milanović, uručio Red Danice Hrvatske, Ivanu Bosilju i Željku Kočišu

Predsjednik RH Zoran Milanović, uručio Red Danice Hrvatske, Ivanu Bosilju i Željku Kočišu

194
0

U petak 21. listopada 2022. godine, održana je svečana ceremonija podjele visokih priznanja u uredu Predsjednika RH Zorana Milanovića na Pantovčaku. Na podjelu je pozvano 90 darivatelja krvi iz cijele Hrvatske koji su tijekom 2020. darovali krv 100 puta muškarci, odnosno 75 puta žene. Red Danice Hrvatske s likom Katarine Zrinske odjeljuje se hrvatskim i stranim državljanima za osobite zasluge za zdravstvo, socijalnu skrb i promicanje moralnih društvenih vrednota. Danas je Predsjednik RH uručio ovo priznanje i četvorici darivatelja s područja naše Virovitičko-podravske županije: Ivanu Bosilju iz Slatine, Željku Kočišu iz Bakića, Juri Hodaku i Darku Krmpotiću iz Orahovice.

Igor Petrović iz Virovitice dobit će priznanje naknadno, jer danas nije dobiti plaćeni radni dan uz svome poduzeću. Time se ovim plemenitim i humanim ljudima odaje priznanje za njihov nesebičan dugogodišnji doprinos u spašavanju ljudskih života. Na sam Dan darivatelja krvi RH 25. listopada 2022. bit će u restoranu Sequoia uručene i Povelje humanosti VPŽ za četvoro humanih darivatelja s područja naše županije.

Vladimir Jelenčić

(194)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr