Naslovna Novo Prednosti body buildinga

Prednosti body buildinga

16
0

Body building je vrsta tjelesne aktivnosti kojom ljudi mogu „transformirati“ svoje tijelo vježbanjem određenih vježbi te uz pravilnu prehranu. Vježbe u body building usredotočene su najprije na povećavanje tjelesne težine u smislu povećavanja mišićne mase.

Vježbači, stoga, redovno koriste velike težine utega kako bi utjecali na povećanje mišića.

S druge strane, prehrana ima najvažniju sporednu ulogu u body buildingu. Vježbači unose u prehranu dodatnu količinu proteina. I ne samo to; postoje određeni napitci koje konzumiraju tijekom treninga. Dovoljna količina sna i kvalitetan odmor također su od presudnog značaja, ako želite postići zavidne rezultate.

Body building je iznimno zahtjevan oblik vježbanja, a u nastavku teksta upoznat ćemo vas s brojnim prednostima koje ima na organizam, kako bismo vas potaknuli na ovakav oblik vježbanja.

5 bitnih prednosti body buildinga:

  1. Discipliniranost: jedna od najznačajnijih prednosti body buildinga je discipliniranost.
  2. Poboljšava zdravlje organizma: body building smanjuje rizik od nastanka koronarnih bolesti srca. Uključivanjem u tjelesne aktivnosti kao što su treninzi s utezima i aerobne vježbe, pomažete u kontroliranju visokog krvnog tlaka, pretilosti i visoke razine kolesterola u krvi.
  3. Bodybuilding pozitivno ne utječe samo na mišiće već i na kosti i zglobove. Ovakav način vježbanja održava vaše tijelo i mišiće čvrstim i fleksibilnim. Treninzi s utezima pomoći će vam i kod osteoporoze te artritisa. Ujedno, body building povećava snagu, izdržljivost, fleksibilnost i ravnotežu.
  4. Poboljšava mentalno zdravlje: bodybuilding i aerobna tjelovježba potiču vaš um i mentalno zdravlje. Izvrstan je način za oslobađanje od stresa, anksioznosti i depresije. Previše stresa i anksioznosti može utjecati na vaše mentalno zdravlje i um. Negativni učinci stresa vidljivi su u obliku negativnog razmišljanja i fizičkog iscrpljivanja. Ujedno smanjuju sposobnost pojedinca da se usredotoči na zadane stvari. Za razliku od stresa, anksioznost je osjećaj nervoze, straha i brige.
  5. Body building pozitivno utječe i na povećavanje samopouzdanja pojedinca, pomažući mu razviti pozitivnu sliku o sebi.

Sada kada smo vas napokon uvjerili u sve dobrobiti bavljenja body buildingom, što još čekate? Trk u omiljenu sportsku trgovinu po novi par kvalitetnih bučica kojima ćete oblikovati svoje tijelo!

(16)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr