Naslovna Grad Pokreni promjenu II

Pokreni promjenu II

18
0

1. Partnerski sastanak projekta „POKRENI PROMJENU II“

Jučer, 09. studenog 2022. godine, održan je prvi partnerski sastanak projekta Pokreni promjenu II – Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u partnerstvu sa Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. u iznosu od 101.950,83 HRK, a trajanje projekta je 10 mjeseci, odnosno od 01.11.2022. do 31.08.2023. godine.

Projekt „Pokreni promjenu II“ kroz zajedničke radionice stjecanja i razvijanja socijalnih vještina usmjeren je na pokretanje pozitivnih promjena kod djece s teškoćama u razvoju koji su učenici posebnih odjela Osnovne škole Eugena Kumičića i Osnovne škole Josipa Kozarca, kao i kod učenika redovnih razreda ovih škola. Projektom je planirano ukupno 30 radionica razvoja socijalnih vještina, pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman, Ivane Sabolić i Anje Majdenić. U tih 10 mjeseci provođenja aktivnosti projekta održat će se i 4 sportske radionice pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Tomislave Medvedović, kroz koje će se pratiti povezivanje učenika redovnog razreda i učenika posebnih odjela. Po završetku projekta biti će organizirani i 1. Inkluzivni sportski susreti za sve sudionike projekta, na kojima će učenici imati priliku pokazati vještine stečene tijekom projektnih aktivnosti.

Također, u sklopu projekta svi sudionici projekta sudjelovati će na radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina kako bi knjižnica postala središnje mjesto suradnje, inkluzije i podizanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

(18)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr