Naslovna Grad Podjela Slatinske banke

Podjela Slatinske banke

414
0

Od 2005. godine Slatinska banka svojim donacijama stalni je pratitelj udruge Pro Vita 4+ koja na širem slatinskom području skrbi za interese mnogobrojnih obitelji s 4-ro i više djece.

Svake godine Slatinska banka daruje 12.000 kn za koje se kupe prehrambeni i higijenski proizvodi za 40 obitelji. Kroz navedeno razdoblje darovano je 324.000 kn čime je Slatinska banka pokazala svoju odgovornost za zajednicu i osnažila ove obitelji. Slatinska banka je prvih 15- tak godina svakoj novorođenoj 4-toj i slijedećoj bebi otvarala i štedne knjižice na 50 Eura.

Ovogodišnjoj podjeli nazočila je i okupljene pozdravila direktorica poslovnice u Slatini – Ivana Šiser i njena pomoćnica Tina Živković. Sa svakom obitelji su se rukovale i malo popričale, te napravile zajedničku fotografiju. Srdačno im zahvaljujemo za dosadašnje donacije, a prema mogućnostima obećana je daljnja suradnja i potpora.

Ovoj akciju priključili su se i Eugenijaci, volonteri OŠ Eugena Kumičića koji sa svojom voditeljicom prof. Marijanom Toplak prikupili hrane i higijene za još 10 velikih obitelji. S njima je došla i njihova ravnateljica Božica Majhen.

Slatina se može pohvaliti s najvećom mladom obitelji Top 10 u Hrvatskoj. Manuela i Pavle Jaković imaju hrabrosti podizati i odgajati 10-re djece, 8 dječaka i 2 djevojčice. Čestitamo od srca.

Kao i svake godine od 1998. engleska udruga Living Life iz grada Eastbourne-a prikuplja i dijeli božićne pakete za djecu nižih razreda osnovnih škola slatinskog područja. U njoj su ove godine sudjelovi i samii donatori voditelj udruge Mick Trott i njegove pomoćnice Marjorie i Stacey Loftus. Na slatinskom području podijeljeno je oko 950 paketa i prema želji donatora oko 250 komada za Evanđeosku pentetkostalnu crkvu „Betanija“ u Orahovici. U romskom naselju Stiska u Đurđevcu zajedno s Crvenim križem Đurđevac podijeljeno je dodatnih 200 božićnih paketa. Nismo zaboravili ne „izgubljeno selo“ Kladavac u općini Babina Greda.

Trenutno se dijeli dodatnih 150 paketa za obitelji s manjim brojem članova u potrebi. Sredstva za prvih 100 paketa bila su osigurana iz akcije Solidarnost na djelu, a za ovih 150 iz Društva CK naše županije.

Bez paketa za djecu koji prosječno vrijede oko 30 kn, ukupno će za ovaj Božić biti podijeljeno 300 paketa hrane i higijene ukupne vrijednosti 48.000 kn.

Djelatnici i volonteri Crvenog križa Slatina odradili su velik posao ovog prosinca na čemu im zahvaljujemo. Svim korisnicima, prijateljima, suradnicima i poslovnim partnerima želimo čestit Božić i blagoslovljenu Novu 2022. godinu.

Vladimir Jelenčić

 

(414)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr