Naslovna Novo Plazma Sportske igre mladih u Pitomači započele novu sezonu

Plazma Sportske igre mladih u Pitomači započele novu sezonu

27
0

Plazma Sportske igre mladih 27. sezonu započele su u Virovitičko-podravskoj županiji natjecateljsko-edukativnim programima ‘’Zero Waste – Budi dio igre – Čuvajmo naš planet’’.

U Osnovnoj školi Petra Preradovića u Pitomači prisutne su uz ravnatelja škole Igora Maresića podržali i Marijo Klement, zamjenik župana, Željko Grgačić, načelnik Općine Pitomača, Martina Bunić, pročelnica Upravnog odjela za demografiju i obrazovanje Virovitičko-podravske županije, Dora Međimorec, tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije i Zlatko Novak, tajnik Sportske zajednice općine Pitomača.

“Zahvaljujem se Plazma sportskim igrama mladih što su po drugi put u Virovitičko-podravskoj županiji i što možemo biti domaćin kampanje Zero Waste – budi dio igre – čuvajmo naš planet. Znači nam puno da pokažemo naše znanje, a već iz prvih odgovora čujemo da su naša djeca dobro obrazovana na temu i problem vezane za čuvanje okoliša.” rekao je ravnatelj škole Igor Maresić.
Prisutne je pozdravio i načelnik Općine Pitomača Željko Grgačić: “Ovo su velike stvari da vidimo osmijeh na djeci, jer je sport važan za sve, i za učenje i za zdravlje.”

Martina Bunić, pročelnica za demografiju i obrazovanje Virovitičko-podravske županije istakula je: “Mi smo županija koja vodi brigu o sportu i kroz suradnju sa Sportskom zajednicom Virovitičko-podravske županije ulaže u aktivnosti i sportska natjecanja. Virovitičko-podravska županija već 25 godina ima manifestaciju Zbogom školo do jeseni u kojoj biramo najbolje školsko športsko društvo. Tako da i ova aktivnost ima veliko značenje za cijelu županiju i veselimo se daljnjim natjecanjima.”

Nakon interaktive edukacije o zaštiti okoliša, djeca i mladi natjecali su se na edukativnom poligonu. U spretnosti i razvrstavanju otpada u Pitomači najvještiji su bili Tonka Grgačić, Borna Grlica, Dora Štefoković i Marko Balić.

‘’Plazma sportske igre mladih svake godine rade na nadogradnji spektra aktivnosti, tako da uz promicanje sporta i sportskog načina života svoju platformu koristimo i za pozitivan utjecaj na nove životne navike. Ove godine, samo u Hrvatskoj, u Igrama će sudjelovati 100.000 djece i mladih.’’ istaknuo je Tihomir Gudić, izvršni predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

Tijekom siječnja osnovnoškolska djeca učit će o zaštiti okoliša uz igru i sport u kampanji kojom Coca-Cola Hrvatska podržava Plazma Sportske igre mladih, a edukacija djece i mladih na području održivog razvoja održat će se u svim županijama u Hrvatskoj.

Ovom kampanjom Coca-Cola želi doprinijeti što pozitivnijem utjecaju na okoliš i pružiti rješenja za izazove povezane s ambalažom, u skladu s vlastitim višegodišnjim projektom Svijet bez otpada.
Edukacijski moduli podijeljeni su u 4 cjeline:

  1. Zrak i voda – Vrste i izvori zagađivača, načini onečišćenja vode i zraka te zaštita vode i zraka od onečišćenja.
  2. Planet Zemlja, biološka raznolikost i klimatske promjene – raznolikost živog svijeta na Zemlji, klimatske promjene kao posljedica globalnog zatopljenja.
  3. Otpad – Recikliranje i ponovna uporaba neopasnog otpada, razumijevanje važnosti adekvatnog gospodarenja otpadom, razvoj navika primarne selekcije – odabir otpada, tehničko reativno recikliranje – primjena odbačenog neopasnog otpada u proizvodnji novih korisnih predmeta.
  4. Zeleni poligon – Nova natjecateljska disciplina u sklopu Plazma Sportskih igara mladih, s motoričkim zadacima primjerenim dobi natjecatelja.

Plazma Sportske igre mladih pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Otvorene su prijave za sve sportske discipline: mali nogomet, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu, Telemach Dan sporta). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i sve slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom.

Prijave su otvorene na: https://www.igremladih.hr

(27)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr