Naslovna Grad OŠ Eugena Kumičića – Into the Future

OŠ Eugena Kumičića – Into the Future

56
0

Erasmus+ YOUTH: Predstavnica OŠ Eugena Kumičića i Udruge „YOUTH BUZZ“ sudjelovala na tečaju „Into the Future“ u Njemačkoj

U sklopu Erasmus+ YOUTH programa održan je tečaj „Into the Future“ u Njemačkoj u gradiću Osterholz-Scharmbeck u razdoblju od 12. do 18. prosinca 2023., na kojemu je sudjelovala Melita Schmitz koja je predstavljala Osnovnu školu Eugena Kumičića i udrugu mladih Youth Buzz iz Slatine.

Tečaj je organiziran u suradnji hrvatske udruge Ocean znanja i njemačke udruge mladih NaturKultur te je financiran sredstvima Europske komisije, a na tečaju su sudjelovali predstavnici Grčke, Španjolske, Turske, Sjeverne Makedonije i Hrvatske.

Mnogo je osoba koje rade s mladima, koji imaju dobre ideje i motivaciju, ali im nedostaju znanje, vještine i iskustvo za rad s mladima, a budući da ne postoji „škola“ koja bi osposobila djelatnike za rad s mladima, upravo ovakve edukacije/tečajevi prilika su za osposobljavanje osoba na tome polju. Isto tako ovakvi tečajevi pružaju mogućnost za razmjenu iskustava i stvaranje mreže potencijalnih partnera i suradnje na projektima.

Ciljevi ovoga tečaja bili su informirati i osposobiti osobe koje rade s mladima nekim kompetencijama definiranim „Competence model for youth workers“ ; primijeniti strategije uspješne suradnje i učinkovite komunikacije; usvojiti kako osmisliti učinkovite programe rada s mladima kao i osnažiti djelatnike kompetencijama potrebnima za rad; osvijestiti interkulturalne kompetencije kao i stvoriti modele za suradnju.

Tijekom tečaja sudionici su sudjelovali u raznovrsnim kreativnim aktivnostima koje su ih poticale na suradnju i stvaranje pozitivnoga radnoga ozračja, ali i osvještavanje vlastitih kapaciteta potrebnih za rad s mladima.

Melita Schmitz, dipl. bibl.

(56)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: