Naslovna Novo Održana završna vatrogasna pokazna vježba INA Grupe na bušotini Gola-10

Održana završna vatrogasna pokazna vježba INA Grupe na bušotini Gola-10

44
0

Kao kruna Ininih aktivnosti u svibnju, Mjesecu zaštite od požara, danas je u djelatnosti Istraživanja i proizvodnje nafte i plina održana završna pokazno-taktička vatrogasna vježba INA Grupe na Plinsko-kondenzatnoj bušotini Gola-10 u općini Gola.

Zaštita od požara iznimno je važna za plinsku i naftnu industriju jer posljedice požara mogu ugroziti poslovanje, ali i zdravlje zaposlenika. Zato se svakoga svibnja kroz niz edukativnih aktivnosti u cijeloj INA Grupi skreće pozornost na važnost prevencije i opasnosti koje požar može donijeti.

Tijekom ove atraktivne vježbe INA je provjerila razinu osposobljenosti i opremljenosti te usklađenosti djelovanja svih sudionika u akcijama izvanrednih situacija zaštite i spašavanja, gašenja požara, interventnog gušenja bušotine, spašavanja i evakuacije iz ugroženog prostora i sanacije okoliša zbog iznenadnog onečišćenja.

U vježbi je sudjelovalo 26 vatrogasaca, od čega devet profesionalnih vatrogasaca VP Molve, sedam profesionalnih vatrogasaca DVD Virje, dva dobrovoljna vatrogasca DVD Kalinovac i osam profesionalnih vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe Đurđevac.

Sudjelovali su i pripadnici žurnih i interventnih službi, policije i hitne pomoći, a pozivu se odazvao i Slavko Tucaković, glavni vatrogasni zapovjednik u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Autor fotografija:
Damir Kraja/Cropix

(44)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr