Naslovna Grad Održana prva radionica u sklopu projekta „Budimo prijatelji“

Održana prva radionica u sklopu projekta „Budimo prijatelji“

52
0

U sklopu projekta „Budimo prijatelji“ koji je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske u sklopu financiranja školskih preventivnih programa održana je prva radionica pod nazivom „Mindfulness za zdravlje duše i tijela“ koju je vodila certificirana mindfulness trenerica Melita Schmitz s učenicima 5.b razreda OŠ Eugena Kumičića iz Slatine.

Projekt će se provoditi do kraja nastavne godine, a cilj mu je spriječiti svaki oblik neprimjerenog ponašanja učenika u školi i sačuvati tjelesno i mentalno zdravlje djece i njihovih roditelja kako bi se mogli nositi s uobičajenim životnim stresorima, produktivno učiti i na taj način pridonositi zajednici.

Prije početka izvođenja vježba nastavnica je učenike uputila u dobrobiti mindfulnessa koje se odnose na tjelesno vježbanje, izvođenje vježba svjesnoga disanja, važnosti igre za kognitivni razvoj djece te važnosti vježba za smirivanje tijela i uma.

Isto tako uputila ih je i u ovisnosti novoga doba kao što su ovisnosti o digitalnim uređajima, najčešće je to mobilni uređaj, i digitalnim sadržajima te o njihovom lošem utjecaju na oko, ali i na spavanje i kvalitetu noćnoga odmora i sna.

Učenici su rekli da su se nakon radionice osjećali opušteno i ugodno, da su im vježbe zabavne i poticajne te da žele više ovakvih radionica.

Melita Schmitz, prof.

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: