Naslovna Grad Održan novi mITup: Korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka u offshore industriji

Održan novi mITup: Korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka u offshore industriji

11
0

U petak, 07. lipnja 2024., održan je novi mITup, na kojem smo imali priliku ugostiti izvanrednog stručnjaka Dina Draguna, izvršnog direktora i osnivača tvrtke Hidrocibalae. Tema ovog događaja bila je korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka u offshore industriji. No naglasak smo stavili i na brojne druge teme.

Dino Dragun ima više od deset godina iskustva u offshore industriji kao inženjer i voditelj projekata. Hidrocibalae se specijalizira za obradu i analizu prostornih podataka, s naglaskom na istraživanja mora i surađuje s vodećim svjetskim tvrtkama u ovom području. Njegov profesionalni pristup usmjeren je na stalno traženje napretka u rješenjima za obradu i upravljanje podacima.

S Dinom smo razgovarali o velikom broju tema, uključujući:

  • Korištenje Pythona u analizi i obradi prostornih podataka
  • Širenje na svjetsko tržište
  • Automatizacija u obradi podataka
  • Projekt menadžment
  • Rast i razvoj poslovanja
  • Vođenje projekata

Osim što je demonstrirao svoje duboko domensko znanje i stručnost, Dino je oduševio svojom energijom, poduzetnošću i iznimnim vještinama u ophođenju s ljudima. Poseban naglasak stavio je na važnost zajednice i umrežavanja, što je, kako je istaknuo, bilo ključno za njegov profesionalni razvoj.

Bila je ovo izvrsna prilika za sve sudionike da nauče više o naprednim tehnikama u obradi prostornih podataka te da razmijene iskustva i ideje s jednim od vodećih stručnjaka u industriji. Dino i njegov tim mladih stručnjaka otvoreni su za suradnju te smo najavili mogućnost nove razmjene znanja i iskustava, ovaj put u užem području analize i obrade prostornih podataka korištenjem Python programskog jezika.

Vidimo se na sljedećem mITup-u!

Josip Hetrih

(11)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr