Naslovna Grad Održan 1. znanstveno-stručni skup u organizaciji Udruge Vretenac

Održan 1. znanstveno-stručni skup u organizaciji Udruge Vretenac

97
0

Uspješno zaključen dvodnevni 1. znanstveno-stručni skup „Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina u petak, 14. svibnja 2021. godine, uspješno je zaključila 1. znanstveno-stručni skup „Utjecaj panedemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“ na kojem su uz stručnjake s područja naše županije, aktivno sudjelovali i stručnjaci iz Slavonskog Broda i Osijeka.

Dvodnevni znanstveno-stručni skup Udruga OSIT Vretenac organizirala je u suradnji s Udrugom roditelja i osoba s poteškoćama šireg autističnog spektra Plavi cvijet i Udrugom odgajatelja „Loris“ iz Slavonskog Broda, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Slatine i Veleučilišta u Virovitici.

Izlagački dio prvoga dana skupa otvorio je prim.mr.sc. Miroslav Venus, dr.med. specijalist epidemiolog, koji je ujedno svojim izlaganjem napravio i uvod u temu skupa „Utjecaj pandemije na rad društvenih djelatnosti i poslovnog sektora“. Dekan Veleučilišta u Virovitici, Oliver Jukić predstavio je rad Veleučilista tijekom pandemije te prilagodbu novim načinima rada.

Josip Hetrih, zamjenik direktora Mreže poduzetničkih inkubatora VPŽ, prisutne je upoznao s ujecajem pandemije na poduzetnike i gospodarstvo, a Jurica Bosak, direktor Turističke zajednice Grada Slatine, predstavio je rad TZ Grada Slatine i nove projekte realizirane tijekom pandemije.

Srđan Đuričić, kustos Zavičajnog muzeja Slatina, bavio se načinima komunikacije muzeja i publike tijekom pandemije, a Nataša Valinčić, pedagoginja OŠ Eugena Kumičića, svojim izlaganjem prisutne je upoznala s utjecajem pandemije na učenje, učenike, učitelje i roditelje OŠ Eugena Kumičića.

Dio ovog skupa bili su i članovi Udruge OSIT Vretenac, koji su kratkim filmićem progovorili o tome kako je korona utjecala na njih i njihove živote, a što su rekli možete pogledati na:

Drugi dan skupa, otvorile su predstavnica Udruge Plavi cvijet, Iva Klarić i Martina Stojanac, predstavnica Udruge odgajatelja „Loris“. Uz to što su skup otvorile, Iva Klarić, profesorica engleskog jezika i Martina Stojanaca, odgajateljica, predtavile su istraživanje Utjecaj pandemije COVID-19 na odgoj i obrazovanje djece s teškoćama u razvoju.

Edukacijska rehabilitatorica Patricija Karaman, predsjednica Udruge OSIT Vretenac, predstavila je projekte i kampanje realizirane za vrijeme pandemije- Ivana Sabolić, edukacijska rehabilitatorica, predstavila je istraživanje Suradnje između roditelja djece s teškoćama u razvoju i učitelja edukatora rehabilitatora za vrijeme pandemije virusa COVID-19. Profesori tehničke škole Kristina Horvat, magistra sestrinstva, i Igor Kučan, inženjer elektrotehnike, predstavili su načine oblikovanja praktične nastave u online okruženju.

Dvodnevni skup završio je panel raspravom na temu Podrška djeci i roditeljima u vrijeme COVID-19 pod vodstvom Marinele Boras, profesorice engleskog i njemačkoga jezika iz Osijeka i Martine Stojanac iz Slavonskog Broda.

Ovaj skup jedna je od aktivnosti kojom je Udruga OSIT Vretenac obilježila Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama, a ujedno povezala stručnjake različitih profila u razmjeni iskustava, ideja, novih načina i metoda rada s ciljem povezivanja, učenja i realiziranja novih projekata.

Julijana Pavlešić

(97)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr