Naslovna Grad Obiteljski tjedan u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac

Obiteljski tjedan u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac

85
0

Jedna od aktivnosti Udruge Vretenac povodom Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama je i „Tjedan obitelji“ te obilježavanje Međunarodnog dana obitelji jer obitelj je ta od koje sve kreće, a prije svega podrška.

Roditelji, uglavnom mame i tete, članova Udruge, uključene su u aktivnosti Udruge kroz grupe podrške za roditelje ali i kreativne radionice, ali po prvi put upravo u sklopu tjedna obitelji od 10. do 15. svibnja, uključene su u dnevne radionice Škole samostalnog življenja.

Kako je tema tjedna bila obitelj, na radionicama pod vodstvom Jasne Horvat, voditeljice dnevnih aktivnosti „Škole samostalnog življenja“, Vretenci su zajedno s mamama i tetama izradili obiteljske portrete, kuhali, a nastala je i „Mala kuharica Vretenaca“ koja sadržava obiteljske recepte članova Udruge.

Članove Udruge Vretenac ugostila je obitelj Jung, pa su tako Vretenci imali priliku raditi u vrtu, baviti se obradom željeza, te pokazati svoju majstoriju pravljenja roštilja.

Tjedan obitelji Vretenci su završili obiteljskim druženjem članova i njihovih obitelji na slatinskom Bajeru. Zajedničko druženje, još bolje povezivanje kako roditelja tako i članova Udruge OSIT Vretenac, Slatina omogućila je Mesporerada d.o.o. Slatina i Športsko ribolovna udruga „Klen“ Slatina.

Julijana Pavlešić

(85)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr