Naslovna Grad Natjecanje mladih u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

Natjecanje mladih u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina

89
0

Nakon tri godine zastoja zbog Covida-19 ponovo je održano natjecanje podmlatka i mladeži Hrvatskog Crvenog križa na međuškolskoj razini u SŠ IOŠ u Slatini.

U pripremama i natjecanju sudjelovao je pet ekipa iz osnovnih škola u Voćinu, E. Kumičića u Slatini, Vladimira Nazora iz Nove Bukovice, „Davorin Trstenjak“ iz Čađavice i Mikleuša. To je bio i redoslijed ekipa koja su pisale teoretske testove iz područja pokreta Crvenog križa i doktrine Prve pomoći, te praktičnog pružanja Prve pomoći na simuliranim radilištima.

Realistično šminkanje ozljeda na manekenima napravila je naša stručna volonterka Ana Bičanić. Ocjenjivač na radilištima bio je mladi liječnik sa Hitne u Slatini Hrvoje Jambrešić Od slatinskih srednjih škola sudjelovala je samo škola domaćina IOŠ koja se automatski plasirala na međužupanijsko natjecanje koje će se održati u Osijeku 1. travnja za našu VPŽ i Osječko-baranjsku županiju.

Natjecatelje su pozdravili ravnatelj IOŠ-a Mladen Graovac, predsjednica GD CK Slatina Ljiljana Peretin i dogradonačelnik Slatine Ilija Nikolić koji je otvorio natjecanje. Svima velika hvala, kao i ostalim nastavnicima iz svih nabrojanih škola i djelatnicima CK Slatina koji su pomogli u organizaciji natjecanja, kao i medijima koji su ga popratili.

U pripremama ekipa sudjelovali su njihovi mentori – povjerenici CK Slatina po školama: Barbara Volenik, Martina Vukičević, Kristina Premec, Renata Grahovac, Đora Đorđević, Bogumila Jaković i Milkica Sarajlić Kolundžija. Vještine pružanja Prve pomoći praktično je pokazivao djelatnik Hitne medicinske službe iz Slatine Marko Vlajnić.

Vladimir Jelenčić

(89)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr