Naslovna Novo Natječaj za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice vrijedan 150 milijuna kuna

Natječaj za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice vrijedan 150 milijuna kuna

69
0

Ministarstvo poljoprivrede je u utorak, 22. veljače 2022. godine, uputilo u postupak elektronskog savjetovanja s javnošću Natječaj koji se odnosi na ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice iz Programa ruralnog razvoja, sve u cilju podizanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava u sektoru ratarstva i stočarstva. Ukupna vrijednost Natječaja iznosi 150 milijuna kuna, pri čemu je 90 milijuna kuna predviđeno za male i srednje korisnike te 60 milijuna kuna za velike korisnike.

Riječ je o Natječaju u sklopu operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, a ulaganja u izgradnju i opremanje novih i postojećih skladišta za žitarice i uljarice te sušare doprinijet će osiguravanju stabilnosti tržišta žitarica i uljarica te smanjenju gubitaka proizvođača zbog nižih cijena, kao i podizanju konkurentnosti domaćih ratara i stočara.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva (govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi).

Intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto za mlade poljoprivrednike, za ulaganje u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajednički projekt.

E-savjetovanje je otvoreno za javnost do 28. veljače 2022. godine te dostupno na poveznici.

(69)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr