Naslovna Novo Napokon i Hrvatska: Velika prilika za prekogranično doniranje

Napokon i Hrvatska: Velika prilika za prekogranično doniranje

59
0

Velika prilika za prekogranično doniranje u koju se uključila i Lijepa Naša

Hrvatska se od prosinca ove godine uključuje u Transnational Online Giving Platform (TGE) odnosno Međunarodnu online platformu darivanja. Riječ je o platformi putem koje možete istovremeno pomagati i porezno rasteretiti svoju tvrtku, a sve to vrlo transparentno.

Ova platforma omogućava europskim filantropima – tvrtkama i pojedincima donatorima jednostavne i brze online donacije unutar sigurnog i legalnog okvira. U projekt je trenutno uključena 21 europska država, među kojima je i Hrvatska, a donatori na ovaj način ostvaruju znatno smanjenje poreza i poreznih davanja. Neprofitne organizacije koje djeluju za opće dobro  na taj način dobivaju veću transparentnost i dodatna sredstva za svoje aktivnosti.

„Na ovaj način pomažemo organizacijama civilnoga društva koje djeluju za opće dobro te javnim institucijama kao što su muzeji, sveučilišta ili kazališta. Drago nam je da su tri naše udruge dobile donaciju preko belgijske zaklade koja je članica, ali i najveći podržavatelj TGE. U suradnji s 4 hrvatska grada koji nose titulu/brand ‘Dobri gradovi’ (Zadar, Rijeka, Jastrebarsko, Đakovo) pripremamo nove prilike za financiranje i javnih ustanova iz tih gradova koje bi se mogle financirati iz TGE-a“, kazala nam je Cvjetana Plavša-Matić, predsjedavajuća TGE u 2020. godini.

Ako se pitate kako se uključiti u ovu hvalevrijednu priču, stvar je vrlo jednostavna. Za donacije organizacijama iz Hrvatske ili donacije iz Hrvatske u druge uključene europske zemlje potrebno se uključiti na platformu ZaDobroBIT!, koja je nacionalna kontakt točka, preko koje se uključuje na Međunarodnu online platformu darivanja na kojoj se predstavljaju aktivnosti za koje se traži podrška ili, ako ste donator, možete pronaći organizacije iz drugih europskih zemalja koje želite podržati.

Više o svemu možete saznati i na stranicama:

REDAKCIJA: Dorijan Elezović

(59)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr