Naslovna Novo Najbolje ekipe Coca-Cola Cupa izborile plasman na županijsku završnicu

Najbolje ekipe Coca-Cola Cupa izborile plasman na županijsku završnicu

115
0

U Pitomači, Slatini i Virovitici su odigrani kvalifikacijski susreti najvećeg malonogometnog turnira u Europi, Coca-Cola Cupa. Poznate su ekipe koje su se plasirale na županijsku završnicu koja je zakazana 01. svibnja 2022. godine u Virovitici.

U Virovitici, Slatini i Pitomači odigrani kvalifikacijski turniri Coca-Cola Cupa

Najveći malonogometni turnir u Europi, Coca-Cola Cup odigrava se diljem Hrvatske, a kvalifikacijski turniri odigrani su i u Virovitičko-podravskoj županiji. Mlade nogometne ekipe nastoje prvo izboriti plasman na županijsku završnicu, zatim slijede regionalna finala, dok one najbolje putuju na državnu završnicu Coca-Cola Cupa koja će se sredinom srpnja održati u Splitu.

U Virovitici plasman na županijsku završnicu ostvarile su ekipe No Limit Tvin i Frula (2004. god. i mlađi) te NK Virovitica (2006. god. i mlađi), u Slatini su plasman na županijsku završnicu ostvarile ekipe MNK Slatina Pajo i Oće pit (2004. god. i mlađi) te Apokalipsa i Žestoki (2006. god. i mlađi), dok su u Pitomači pobjedu odnijele ekipe Krkani (2004. god. i mlađi) i Real Madrid (2006. godište i mlađi). Županijska završnica očekuje nas u Virovitici, 1. svibnja.

Coca-Cola Cup godišnje okupi oko 40.000 natjecatelja samo u Hrvatskoj, a mogu se prijaviti ekipe u kategorijama: 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi u muškoj konkurenciji te 2006. godište i mlađe kod djevojaka.

Uz propagiranje sporta i sportskog načina života, ove godine pokrenuta je i velika edukativna kampanja ”Zero Waste- Budi dio igre- Čuvajmo naš planet” kojom se sudionike uči o važnosti recikliranja i očuvanja okoliša.

Coca-Cola Cup najveći je turnir u malom nogometu koji se već devetu godinu organizira pod okriljem Plazma Sportskih igara mladih, a ove godine pohodit će više od 130 gradova i mjesta u svim županijama Hrvatske. Coca- Cola Cup osmišljen je kao društveno odgovorna platforma za promicanje sportskih vrijednosti među mladima, fair playa i timskog duha. Kvalifikacijski turniri u gradovima razigravaju se od ožujka do svibnja, a ukupno će sudjelovati oko 4.000 ekipa.
Već treću godinu za redom u suradnji s UEFA Foundation for Children, Plazma Sportske igre mladih organiziraju nogometne turnire za djevojke i na taj način pomažu u promociji ženskog nogometa.

Plazma Sportske igre mladih će ove godine organizirati više od 250 turnira u 10 Sportskih disciplina (Coca- Cola Cup u nogometu, Tommy turnir u malom nogometu, Kinder turnir u uličnoj košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika) više od 25 jednodnevnih sportsko-edukativnih događanja u sklopu Telemach Dana sporta i državne završnice u Splitu, međunarodnu završnicu u Splitu te svečana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u čijim sustavima godišnje sudjeluje više od 200.000 djece i mladih.

Benjamin Bauer

(115)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr