Naslovna Grad {mITup!} #6: Priopćenje za medije

{mITup!} #6: Priopćenje za medije

20
0

Serijal tehnoloških meetup događaja nastavljen je i u 2024. godini. U petak, 26. siječnja 2024. u Poduzetničkom inkubatoru Slatina održan je šesti događaj koji je ponovno okupio članove tehnološke zajednice iz cijele Virovitičko-podravske županije. Tema novog mITup-a bio je Product management.

Gost ovog izdanja bio je Zoran Božičević, Delivery direktor Poslovne inteligencije, iskusan i iznimno aktivan član Hrvatske tehnološke scene. S više od 25 godina karijere i vodstva timova, Zoran je podijelio svoje dragocjeno iskustvo izgradnje uspješnih digitalnih proizvoda i vođenja timova.

Tema “Product management: izgradnja timova, razvoj i vođenje uspješnih digitalnih proizvoda”, potaknula je raspravu o ključnim aspektima razvoja i upravljanja proizvodima te je naglasak stavila na „zdrave“ timove koji su ključni za svaki uspješan proizvod. Sudionici su imali priliku postavljati pitanja i međusobno dijeliti svoja iskustva u ovom području. Raspravljalo se i o ključnim fazama razvoja proizvoda od istraživanja problema i tržišta, do uspješne implementacije. Gost Božićević iz vlastitog iskustva podijelio je sa sudionicima koje su to ključne vještine i znanja za dobrog Product managera te kako izgleda jedan njegov dan na ovoj poziciji.

Jedna od tema o kojoj se govorilo i nakon službenog dijela mITup-a bio je agilni pristup razvoju, a naš gost podijelio je svoje dugogodišnje iskustvo s agilnim pristupom te istaknuo brojne prednosti u odnosu na tradicionalne metode razvoja proizvoda. Sudionici su tom prigodom podijelili svoja pozitivna i negativna iskustva s ovim načinom rada, a glavni zaključak je da su brojne organizacije često ovaj relativno novi pristup implementirale na pogrešan način. Ovdje je, također, glavni naglasak stavljen na kvalitetan tim koji upravo u agilnom načinu rada donosi najbolje rezultate.

Šesti mITup u nizu zaključen je nezaobilaznom raspravom o umjetnoj inteligenciji i velikim jezičnim modelima, koji sve više postaju dio naše svakodnevnice. Ovo je još jedna od tema u kojoj je naš gost možemo reći na domaćem terenu, a sa sudionicima je podijelio svoja iskustva
i predviđanje što nam donosi bliska budućnost.

Novi događaj bio je još jedna dobra prilika za okupljanje stručnjaka, entuzijasta i svih zaljubljenika u tehnologiju. Organizatori se zahvaljuju svima na sudjelovanju te pozivaju sve zainteresirane da se pridruže jednom od sljedećih događaja, a one zainteresirane za rad u udruzi DISK da postanu članovi i na taj način doprinesu novim idejama i kvalitetnim inicijativama.

Josip Hetrih
DISK Slatina

(20)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: