Naslovna Novo Memorijalna utrka Đulovac – Koreničani i komemorativni skup

Memorijalna utrka Đulovac – Koreničani i komemorativni skup

69
0

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”po prvi puta je organizirala Memorijalnu utrku Đulovac – Koreničani u spomen na četiri civilne žrtve koje su zvjerski ubijene i zapaljene u šumi nadomak Koreničana u općini Đulovac 1991. godine, a njihovi posmrtni ostaci eskhumirani su 2002. godine.

Uz stradale Ivu Goluba i Vladu Paljevića ubijeni su i Pavao Gyergy te Pavle Tršek koji su djed i bakin brat od Antonije Drljić, rekreativne trkačice iz Čemernice na čiju su inicijativu “Glasnici istine” i organizirali ovu memorijalnu utrku.

Na samom startu u Đulovcu simboličnim paljenjem svijeće ispred Spomen obilježja odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata općine Đulovac, a pozdravne riječi uputili su Pavo Tutenov predsjednik udruge maratonaca VPŽ “Glasnici istine” te Ivan Šiler predstavnik Općine Đulovac.

Po dolasku na ciljno odredište – Spomen obilježje u šumi iznad mjesta Koreničana sudionike memorijalne utrke dočekali su obitelji stradalih, predstavnici policijske uprave Bjelovarsko-bilogorske, mještani Koreničana te načelnik općine Đulovac Anđelko Kolić koji se i obratio svim nazočnima na Komemorativnom skupu.

Polaganjem vijenaca, cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća odana je počast nevinim civilnim žrtvama Koreničana.

Molitvu ispred Spomen obilježja te svetu misu po završetku Komemorativnog skupa predvodio je vlč. Josip Marić voditelj župe Duha Svetoga u Đulovcu.

Uz inicijatoricu ove memorijalne utrke Antoniju Drljić i njenog supruga Gorana Drljića iz Čemernice memorijalnu utrku trčali su još i Renata i Christian Hrvoić iz Virovitice, te “Glasnici istine”: Pavo Tutenov iz Slatine, Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice, te virovitičani Mario Kovač i željko Lukačević uz logističku podršku i pratnju Ivane Novak iz Nove Bukovice.

Pavo Tutenov
Foto: Ivana Novak

(69)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: