Naslovna Novo Memorijalna utrka Đakovo – Koritna

Memorijalna utrka Đakovo – Koritna

82
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” u sastavu: Pavo Tutenov, Zlatko Milošević, Darko Dolovski, Robert Knapić te Sandro Dolovski uz Antu Vidića iz Semeljaca – uspješno su po vrućem i sparnom vremenu istrčali 9. Memorijalnu utrku Đakovo-Koritna u duljini od 18 km, u spomen na sve poginule hrvatske branitelje Đakovštine kao i u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Žejlka Ervačića iz Koritne čija su braća Mirko i Zoran začetnici i inicijatori ove memorijalne utrke.

Start memorijalne utrke bio je ispred Spomen obilježja hrv. braniteljima u Đakovu gdje tradicionalno sudionike ove utrke nakon odavanja počasti poginulim braniteljima pozdravnim riječima na put ispratio gradonačelnik Đakova Marin Mandarić.

Na putu do ciljnog odredišta sudionici ove utrke odavali su počast paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja u Đakovačkoj vojarni, Forkuševcima te Viškovcima gdje ih tradicionalno dočekuju branitelji Viškovaca kao i u Semeljcima gdje su uvijek dočekani od strane načelnika Općine Semeljci Grge Lončarevića, te njegova zamjenika Mirka Miladinovića.

Na ciljnom odredištu u Koritni na mjesnom groblju paljenjem svijeće odala se počast poginulim braniteljima Željku Ervačiću i Dragi Crnogorcu.

Organizator ove memorijalne utrke bili su veterani 3. gardijske brigade “Kune” ogranak Đakovo, a utrka je održana pod pokroviteljstvom grada Đakova i Općine Semeljci.

Logistička pratnja kao i uvijek bili su Zoran Ervačić i Mato Vidić te predsjednik veterana 3. GBR ogranak Đakovo Mario Jahić skupa sa svojom kćerkom Teom te svojim tajnikom veterana 3. gardijske brigate Marianom Petrakom.

Svim sudionicima prigodne zahvalnice na kraju događaja podijelio je Mirko Milsdinović zamjenik načelnika Općine Semeljci.

Foto: Tea Jahić
Tekst: Pavo Tutenov

(82)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: