Naslovna Novo Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA 2022

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova BUDI UZOR®/INOVA 2022

32
0

BUDI UZOR®/INOVA 2022 svečano se otvara u srijedu, 12. listopada, 2022. godine u MALL-u Osijek

Međunarodna izložba inovacija, prototipova i poslovnih planova Budi uzor®/Inova 2022. dolazi u Osijek. Ovogodišnja Izložba održava se od 12. do 14. listopada pod motom „TJEDAN INOVACIJA“, stoga će više od 400 inovacija iz 23 zemlje biti izloženo u Osijeku, u prostorijama Mall-a.

BUDI UZOR®/INOVA® je izložba s brojnim pratećim sadržajima, osobito atraktivnim programom nagrađivanja koja od 1971. redovito svjedoči o najvećim uspjesima hrvatskog inventivnog rada. Mjesto je to za susret hrvatskih inovatora i poduzetnika s inozemnim kolegama plasman inovacija na hrvatsko i međunarodno tržište.

Svečano otvorenje izložbe je u srijedu, 12. listopada 2022. godine, u 13:00 sati, u trgovačkom centru Mall Osijek, Ulica Sv. Leopolda B. Mandića 50a. Otvorenje će biti upotpunjeno interaktivnim panelom pod nazivom „BUDI UZOR uz primjenu digitalizacije i zelene tranzicije“, na kojem će sudjelovati predstavnici malih i srednjih poduzeća, predstavnici veliki poduzeća te brojnih institucija.

Kao uvod u Izložbu održavaju se dani otvorenih vrata u prostorijama inkubatora TERA Tehnnopolis d.o.o. i BIOS d.o.o. poslovnog inkubatora. Prije početka Izložbe, 10. i 11. listopada u poslovnom inkubatoru TERA Tehnopolis d.o.o. održat će se dani otvorenih vrata, u sklopu kojeg će se posjetitelji moći konzultirati na temu raspoloživih usluga i bespovratnih financijskih sredstava za nositelje inovativnih ideja, a u BIOS d.o.o. poduzetničkom inkubatoru bit će moguće provjeriti koja oprema i usluge su na raspolaganju poduzetnicima za ostvarenje njihovih ideja.

Izložba se u prostorijama Mall-a održava tri dana, od 12. do 14. listopada, a namijenjena je inovatorima i nositeljima poslovnih ideja koji žele ispitati tržišnu vrijednost svoje inovacije i započeti poslovanje. Dolaskom brojnih stranih delegacija i njihovim izlaganjem, Izložba je prigodna za održavanje niza poslovnih razgovora, mjesto za pronalazak partnera, kupaca, dobavljača ili djelatnika. Svi sudionici i posjetitelji imaju priliku povećati svoju konkurentnost i probiti se na domaće i europsko tržište. Od srijede 12. listopada bit će dostupan novi online katalog inovacija.

Drugog dana Izložbe, u srijedu 13. listopada održava se Poduzetnička akademija: „EIT FOOD Start-up activity i finale natjecanja u pisanju poslovnih planova Budi uzor®“. Poseban ponos Izložbe je upravo natjecanje u pisanju poslovnih planova Budi uzor® koje okuplja perspektivne studente i buduće poduzetnike.

Trećeg dana Izložbe, u četvrtak 14. listopada posjetitelji imaju mogućnost sudjelovati na bogatom programu Poduzetničke akademije, koji pokriva zanimljive teme novog Zakona o radu – HUP, Intelektualno vlasništvo – DZIV, mogućnosti financiranja poduzetnika kroz HAMAG-BICRO i FOODSCALE HUB.

Uz info štandove na kojima će biti predstavljeni brojni projekti koji su namijenjeni potpori i informiranju poduzeća, Smotra poduzetničkih potpornih institucija i obrazovnih ustanova je izuzetno važna komponenta Izložbe u sklopu koje se mogu dobiti ključne informacije te potaknuti inovatorski rad i poduzetnički duh.

Slavonski kutak se u proteklih nekoliko godina profilirao u atraktivnu i rado posjećenu komponentu Izložbe. U sklopu Slavonskog kutka slavonska obiteljska poljoprivredna gospodarstva će izložiti svoje specijaliste i delicije te na taj način dodatno promovirati grad Osijek i Slavoniju.

Glavni organizator ovogodišnje Izložbe je TERA Tehnopolis d.o.o. uz Savez hrvatskih inovatora, Hrvatsku udrugu inovatora-poduzetnika te Savez inovatora Zagreba, su-organizatore Osječko-baranjsku županiju, Savez inovatora Primorsko-goranske županije i Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku te podršku partnera, pokrovitelja i supokrovitelja.

Bogat program Izložbe i Poduzetničke akademije dostupan je na sljedećoj poveznici: https://tera.hr/budiuzor/program-2022-godine/

Više informacija o organizatoru Izložbe TERA Tehnopolis d.o.o. dostupno je na službenoj stranici: https://tera.hr/ , a o Savezu inovatora Zagreba na Inova web stranici: https://inova-croatia.com/

Vanja Margetić

(32)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr