Naslovna Novo Mašinko i Debeli Precjednik na parkingu VIB-a

Mašinko i Debeli Precjednik na parkingu VIB-a

48
0

Dostava Zvuka ovog vikenda na parking VIB-a dovodi najuspješniji punk bend nove generacije Mašinko (četvrtak, 08. srpnja) i veterane domaće punk scene Debeli Precjednik (subota, 10. srpnja).

Zagrebački Mašinko već više od 10 godina jača domaću punk scenu, a u kratkom roku stekao je status jednog od najvoljenijih punk bendova nove generacije. Zbog svog neopterećenog pristupa, osviještenih tekstova s dozom autoironije i razigranog zvuka, koji počiva na kalifornijskim pop punk utjecajima, stječu nove fanove.

Peti studijski album „Danas ću, sutra ću” (Dostava Zvuka / Dirty Old Label, 2020.) zaradio je argumentirane pohvale glazbenih kritičara koji su prepoznali zrelost u izričaju benda. Dijelili su pozornicu sa svim jakim imenima domaće i regionalne scene, a Hladno pivo, Psihomodo Pop, Let 3, Dubioza Kolektiv i Zabranjeno Pušenje su samo neki od njih.

Hardcore punkeri Debeli Precjednik iz Osijeka još od 1993. pozitivnom energijom i angažiranim tekstovima promiču toleranciju, guštajući u svom, kako kažu, „ispušnom ventilu za sve frustracije i osobno proživljene nepravde“. Na alternativnoj sceni uživaju kultni status; isporučuju brz i uzbudljiv punk rock ubojitih rifova i sa specifičnim vokalom čije skokove iz hrvatskog u engleski vjerna publika uvijek prati glasnim singalongom. Diskografija im broji nekoliko albuma i EP izdanja, iza sebe imaju više stotina odsviranih koncerata, nekoliko europskih turneja, a mogu se pohvaliti i da su svirali s punk velikanima kao što su NOFX, SNFU, Jello Biafra and GSOM, Lagwagon, Toy Dolls i drugima.

ULAZNICE: Broj ulaznica ograničen je na 300, a koncert Mašinka je rasprodan. Cijena ulaznice za koncert Debelog Precjednika u pretprodaji iznosi 65 kuna, dok će na dan koncerta, ako ih ostane, bit potrebno izdvojiti 70 kuna. Iznimno za koncert Debelog Precjednika biti će važeće ulaznice za neodržani koncert iz Medike (03.10.2020.) Pretprodajno mjesto je Dirty Old Shop (Tratinska 18 i online).

SATNICA I VAŽNA NAPOMENA: Vrata se otvaraju od 18h, koncert počinje u 19:00h, a predviđeni kraj je u 21:15h. Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije. Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB event Mašinko: https://www.facebook.com/events/928539677941364
FB event Debeli Precjednik: https://www.facebook.com/events/316175606837272

dostafacebook.com/dostavazvuka/facebook.com/dostavazvuka/vazvuka.hr

(48)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr