Naslovna Grad Komrad dobio novo vozilo

Komrad dobio novo vozilo

214
0

Posljednje vozilo za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja stiglo u Slatinu


U prostoru Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti održana je danas primopredaja posljednjeg vozila za redovito održavanje sustava vodoopskrbe i sustava odvodnje područja grada Slatine i prigradskih naselja, u okviru projekta „Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina“.

Primopredaji su nazočili gradonačelnik grada Slatine Denis Ostrošić, Mato Miličić, direktor tvrtke Komrad, pročelnik Odjela za razvoj Grada Slatine Marin Kokorić, tehnički direktor tvrtke Komrad Antun Srbić, Dario Vrbaslija, pomoćnik direktora za provedbu projekata, financijsko praćenje projekata i informiranje u Komradu te predstavnici tvrtke Gradatin Stipe Bilić i Ivan Rončević koji je gradonačelniku i predao ključeve vozila.

Isporučeno je Specijalno vozilo zapremnine 7m3 za održavanje sustava odvodnje vrijedno 1.912.680,00 kuna te se time zaključio Ugovor o nabavi opreme za održavanje sustava odvodnje unutar projekta Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Slatine.

Nabava opreme za redovito održavanje sustava vodoopskrbe ukupne vrijednosti 3,84 milijuna kuna dio je aktivnosti projekta Izgradnje i rekonstrukcije vodno-komunalne infrastrukture Aglomeracije Slatina čiji je korisnik Komrad d.o.o. za vodne djelatnosti. Ovaj projekt aglomeracije vrijedan je 266,5 milijuna kuna, a prihvatljivi troškovi iznose 213,4 milijuna kuna od čega 152,5 milijuna kuna čine bespovratna EU sredstva iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. Preostalih 60,8 milijuna kuna u projektu osigurat će Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode (svatko po 26,3 milijuna kuna) te Grad Slatina (8,1 milijuna kuna). Projekt obuhvaća izgradnju i rekonstrukciju sustava vodoopskrbe i odvodnje te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda na područje grada Slatine i okolnih naselja (Kozice, Markovo, Medinci, Novi Senkovac, Bakić, Sladojevci i Lukavac). Realizacijom ovoga projekta omogućit će se priključivanje novih korisnika na sustav vodoopskrbe i odvodnje te smanjenje gubitaka u vodoopskrbnom sustavu.

Opći ciljevi projekta su smanjenje regionalnih razlika u Hrvatskoj, kroz doprinos socijalnoj stabilnosti kroz izgradnju infrastrukture i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, poboljšana odvodnja i pročišćavanje otpadnih voda na vodoopskrbnom sustavu na uslužnom području tvrtke Komrad d.o.o. Slatina, provedba obveza propisanih u Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju EU te provedba pravne stečevine EU u dijelu koji uređuje upravljanje vodama, poglavito Direktivom o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda (91/271/EEC).

Stana Lukić

(214)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr