Naslovna Novo Kandžija servirao “Bambus i kavijar”

Kandžija servirao “Bambus i kavijar”

58
0

Zagreb, 24. veljače 2020. – Uoči velikog koncerta najavljenog za 6. ožujka u klubu Boogaloo, meštar domaćeg hip hopa Kandžija servirao je „Bambus i kavijar“, opako naopaki novi videospot i singl s aktualnog albuma „Plafon“.

„Bambus i kavijar“ otvara album bez okolišanja, odmah ‘u glavu’ i na dramatičan način progovora o savijenom životu iznad i ispod realnosti. Nastao po Kandžijinom scenariju, videospot uz Matrix reference perfektno prenosi postapokaliptičnu atmosferu pjesme. Za efekte u videospotu zaslužan je Demijan Bačić, za kameru Tin Majnarić, montažu Ivana Majnarić, dok režiju i produkciju spota potpisuje sam Kandžija, baš kao i za dosadašnje videospotove s albuma („Državna sisa“, „Seljak u Zagrebu“ i „Magična butra“).

“Svaki singl dosad nam je skroz drugačiji, a ‘Bambus i kavijar’ je moćna i možda najreprezentativnija stvar. Ima zvuk koji je spoj benda, produkcije, cijepanja rima i pjevanja. Jako smo zadovoljni kako je spot ispao, malo Matrix. Ima tu pobjedu koju sam htio prenijeti; mi iz benda smo sommelieri, djevojke nam sviraju violine, sve je opako i naopako“, komentira Kandžija.

Album “Plafon”, izdan krajem 2019. samostalno za Zlatne žbice, po izlasku je bio najstreamaniji u Hrvatskoj na digitalnim servisima, a upravo je zaradio i svoju nominaciju za Porina u kategoriji Najboljeg albuma klupske glazbe. Dostupan je digitalno na Youtubeu i streaming servisima, kao i u CD formatu. Svoju promociju uživo konačno će doživjeti 6. ožujka u klubu Boogaloo, u punom sastavu s vjernim bendom, uz mnogobrojne goste i plejadu hitova iz cjelokupne glazbene karijere. Svoje uzbuđenje pred veliki koncert, Kandžija nimalo ne skriva: „Jako puno smo radili da napravimo ovaj album. Svakakve promjene i stvari smo prošli u zadnje vrijeme, ali vraćamo se još jači. Ovo neće bitI samo koncert nego i slavlje, pobjeda zajedno s ljudima!“

Na Kandžijin povratak studijskom radu s Golim ženama čekalo se pune četiri godine, još od posljednjeg, vrhunskog izdanja „Nema labavo“ (2015.) kada su ekstremno napucanim nastupima doslovno trgali domaću hip hop scenu te bili jedni od rijetkih koji su rap liriku spajali s nabrijanim grooveom live benda.

Ulaznice za koncert: U pretprodaji po cijeni od 50 kuna u Dirty Old Shopu (Tratinska 18) te online u sustavu Entrio. Na dan koncerta, za ulaznicu će biti potrebno izdvojiti 70 kuna.

Koncert organizira Dostava Zvuka.

FB event: facebook.com/events/553023532096713/

(58)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: