Naslovna Novo Jidra mog života

Jidra mog života

384
0

Popularne Dekle i omiljena klapa Kampanel ujedinili su glasove u predivnoj glazbenoj bajci “Jidra mog života”

Deveti singl predivnih Dekli, ujedno je i najava za album prvijenac. Kao i u prethodnim pjesmama, ostale su vjerne svom timu i studiju “Tamburica”. Uz Ivicu Plivelića Ivu, koji je zaslužan za glazbu i aranžman, u tekstu mu se pridružuje poznati autor Mirko Šenkovski Geronimo.

“Pjesmu smo čule već ranije u studiju, ali nismo mogle ni slutiti da nam producent sprema takvo iznenađenje te da će pjesma pripasti nama. Oduševljenje je postalo još veće kada smo saznale da nam se u duetu pridružuje i klapa Kampanel, koju izuzetno cijenimo i čast nam je zapjevati s njima. Sretne smo jer smo ovu dvogodišnju priču od osnutka Dekli okrunile i najavile album takvom preljepom pjesmom i spotom.” – rekle su Dekle.

Spot je sniman u režiji Foto studija “Fabo” na dvije lokacije. U Klubu “Šumica” koji se nalazi u Zagrebu i pokraj crkve sv. Luke u Lipovcu. Obitelj koja se pojavljuje u spotu su kazališni glumci Josipa Jurković i Zdravko Šinjori, a pridružuje im se i dvogodišnja Marta Plivelić.

Klapa Kampanel poznata je po brojim obradama, suradnjama ali i autorskim pjesmama. Publika ih posebno voli zbog njihovih anđeoskih glasova, ali i vedrine koju šire na svojim nastupima. Vole eksperimentirati i miješati razne glazbene žanrove te instrumente, pa su se odlučili i za suradnju s Deklama; “Iako je već nekoliko suradnji iza nas, duet s Deklama prihvatili smo čim smo prvi put čuli pjesmu. Osim što je aranžman bogat instrumentima poput tambure, mandoline, gitare, klavira i harmonike, tako je i vokalno začinjen glasovima, Dalmatinaca, Zagorke, Slavonke i Moslavke, što daje posebnu čar ovoj pjesmi. Nadamo se kako će taj spoj doprijeti do velikog broja slušatelja i podsjetiti ih na ljubav, zajedništvo i emocije koje pjesma donosi.”

Dekle djeluju tek dvije godine, nastupima na festivalima, obradama pjesama ali i svojim autorskim singlovima prepoznate su od strane ljubitelja tamburaške glazbe. Uskoro će proslaviti izlazak svog prvog albuma “Od Dunava do Jadrana” nazvan po njihovoj prvoj pjesmi. S obzirom da je članica Margareta trudna, bliži se i termin dolaska malene Deklice, stoga razloga za veselje Deklama neće nedostajati.

(384)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr