Naslovna Kultura Izvrstan nastup Virovitičkog kazališta sa predstavom “Budala za večeru”

Izvrstan nastup Virovitičkog kazališta sa predstavom “Budala za večeru”

52
0

Slatinčani su u srijedu, 22. veljače 2023. godine, imali prigodu pogledati modernu komediju zabune Francisa Vebera – Budala za večeru (Le diner de coins), u izvedbi Virovitičkog kazališta.

Kazališne predstave oduvijek potiču dobro raspoloženje, golicaju maštu, educiraju i zabavljaju, te provociraju i podsjećaju na probleme u društvu, braku, vezi, poslu i svakoj drugoj zajednici.

Za razliku od kinematografije gdje se troše silni novci i beskrajno ponavlja jedan prizor, u kazalištu glumci izlaze pred publiku i nema ponavljanja scene. Upravo stoga kazalište omogućava neposredniji i intimniji dodir glumaca i gledatelja. Poruke odaslane sa dasaka koje život znače su snažnije i pružaju svojevrsni uvid u stanje nacije, stupanj razvijenosti društva i vremena u kojem živimo, svijesti i duha, tjeraju na razmišljanje, te mijenjaju i podižu nivo opće kulture.

Virovitičko kazalište je maleno, ima izvrsne glumce i radi vrhunske predstave namijenjene svim generacijama, koje svakako vrijedi pogledati.

Miša Nicinger

(52)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: