Naslovna Novo I žene Općine Podgorač pomažu selima Banovine pogođenim potresom

I žene Općine Podgorač pomažu selima Banovine pogođenim potresom

61
0

Stotinjak kilograma kolača za mještane Banovine

Dva kombija prepuna higijenskih i kućanskih potrepština, a ponajviše s domaćim kolačima, krenula je danas (četvrtak, 31. prosinca) nešto prije podneva iz Podgorača prema potresom pogođenim selima Banovine.

Naime, nakon što su pripadnici DVD-a Podgorač kao prvi s područja Osječko-baranjske županije još u utorak u poslijepodnevnim satima došli u Petrinju kako bi pomogli u raščišćavanju ruševina, brojne žene s područja podgoračke općine inicirale su akciju pravljenja domaćih kolača za stanovnike nastradalih sela Banovine.

Tako je, gotovo preko noći, napravljeno i prikupljeno nešto više od stotinu kilograma domaćih kolača, ali i drugih kućanskih i higijenskih potrepština.

– Zahvaljujući mještanima, a osobito ženama Općine Podgorač, uspjeli smo prikupiti donacija za dva kombi vozila. Naravno da kolači nisu nešto je presudno ljudima stradalim u potresu, ali smo u ovim blagdanskim danima željeli tim napaćenim ljudim pomoći ovakvom toplom ljudskom gestom – rekao je Goran Đanić, načelnik Općine Podgorač koji se i osobno uputio put sela Banovine, ddajući kako zahvaljuje i Dobrovoljnim vatrogasnim društvima iz Podgorača i Stipanovaca koji su ustupili svoja vozila.

Ove slatke, ljudske donacije dostavljene su na područje Banovine već u poslijepodnevnim satima.

Svetozar Sarkanjac

(61)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr