Naslovna Grad Goran Draksler istrčao 200. memorijalnu utrku

Goran Draksler istrčao 200. memorijalnu utrku

83
0

Goran Draksler, najveći slatinski i ultramaratonac županije Virovitičko-podravske svih vremena svojim sudjelovanjem na Memorijalnoj utrci 1. svibnja Nova Gradiška – Okučani u spomen na 26-tu obljetnicu VRA Bljesak – istrčao je svoju 200. memorijalnu utrku u spomen na sve poginule hrvatske branitelje kao i u spomen na obljetnice iz Domovinskog rata.

Goranu Draksler, dragovoIjac Domovinskog rata, ratni pripadnik jedinice za posebne namjene pri PP Slatina i član legendarne Šoploherove grupe svojom sportskom žrtvom kao član udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” od 2013. godine trči u spomen na poginule hrvatske branitelje i daje svoj doprinos da se ne zaborave svi Oni koji su svoj život dali za slobodnu Hrvatsku.

Uz Memorijalne utrke Draksler je istrčao i 125 polumaratona, 19 maratona, 6 Supermaratona Zagreb – Čazma 61 km te 7 puta 100 km među kojima ima sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu kao i prvenstvu Hrvatske.

Goran Draksler je bio i među nekoliko Hrvata koji su trčali Tovarnik – Sarajevo 2015. godine u povodu dolaska Svetog Oca u Sarajevo, a također je bio i sudionik ultramaratona Vukovar – Srebrenica u spomen na žrtve Srebrenice.

Dobitnik je mnogobrojnih priznanja i zahvalnica među kojima je zasigurno najvrednija Zahvalnica grada Slatine uručena 2016.godine u povodu Dana grada Slatine. Iste godine Goranu Draksleru ukazana je čast nošenja Zavjetne svijeće u Hodočašću hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj 13. prosinca.

Zasigurno vrhunac karijere ultramaratonca Drakslera trebao se odviti 14 i 15. svibnja 2021. godine, kada je trebao trčati 221 km u komadu oko jezera Balaton u Republici Mađarskoj u vremenskom limitu, ali je utrka zbog pandenije COVID-19 odgođena za listopad. No bez obzira na odgađanje – Goran Draksler je uvijek spreman!

Pavo Tutenov

(83)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: