Naslovna Novo Glasnici istine na memorijalnoj utrci “Život za život” Beli Manastir – Belišće

Glasnici istine na memorijalnoj utrci “Život za život” Beli Manastir – Belišće

33
0

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”, Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Željko Lukačević, Robert Knapić i Siniša Kanis, uz logističku podršku HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i pratnju Josipa Habla sudjelovali su u ponedjeljak, 03. travnja, na Memorijalnoj utrci “Život za život”, koja je u spomen na 31. obljetnicu akcije “Baranja” trčana od spomen obilježja “Sveto Hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomen-obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara.

U akciji 03. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a.

Njima u spomen, koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, organizirala je komemorativni skup kao i ovu memorijalnu utrku na kojoj je sudjelovalo 50-ak trkača među kojima i “Glasnici istine” koji su stalni sudionici utrke od njenog nastanka 2014. godine te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Elvir Rakipović

(33)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: