Naslovna Novo Glasnici istine na memorijalnoj utrci Život za život: Beli Manastir – Belišće

Glasnici istine na memorijalnoj utrci Život za život: Beli Manastir – Belišće

18
0

Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Nenad Pelengić, Robert Knapić i Siniša Kanis uz logističku podršku Ivane Novak sudjelovali su 03. travnja 2024. godine, na Memorijalnoj utrci “Život za život”, koja je u spomen na 32. obljetnicu akcije “Baranja” trčana od spomen obilježja “Sveto Hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomen-obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća, u duljini od 19 kilometara.

U akciji 03. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a. Njima u spomen, koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, organizirala je memorijalnu utrku i komemorativni skup na kojem je nazočio i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uz mnogobrojna izaslanstva i delegacije među kojima je bio i gradonačelnik grada Slatine Ilija Nikolić i gradska vijećnica Nikolina Tomić koji su na ciljnom odredištu i dočekali svoje Glasnike istine i ostale sudionike memorijalne utrke.

Uz Glasnike istine sudjelovao je i slatinčanin Ivan Gerenčir časnik Hrvatske vojske te dva puta najspremniji hrvatski vojnik Republike Hrvatske.

Od samog nastanka ove memorijalne utrke 2014.godine ˝Glasnici istine˝su stalni sudionici te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.


Pavot Tutenov
Foto: Ivana Novak

(18)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: