Naslovna Novo Glasnici istine na Maslenici

Glasnici istine na Maslenici

145
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Slatinčani Pavo Tutenov, Darko Dolovski i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, te Robert Knapić iz Nove Bukovice i Duško Štrbac počasni član Glasnika iz Zagreba, uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 9. Memorijalnoj utrci “Maslenica” koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 km.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade legendarne Kobre iz Slavonskog Broda u spomen na 23 poginulih njihovih pripadnika, a uz Glasnike istine na Memorijalnoj utrci sudjelovale su i dvije mlade članice atletskog kluba Zadar, Lucija Stošija i Franina Dana Bratović iz Paljuva.

Na samom startu u Islamu Latinskom kod Zelenog hrasta ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima 4.gardijske brigade uz brojne delegacije Glasnici istine simboličnim paljenjem svijeće odali su počast istima.

Glasnici istine na svom putu do ciljnog odredišta zastali su u Kašiću kod Križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade “Kune” gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa te skupa zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36 poginulih slavonaca iz sastava legendarnih Kuna koji su svoj život položili u VRA Maslenica i obrani Zadarskog zaleđa.

Prolazeći kroz Paljuv Glasnici istine srdačno su pozdravljani ponajviše zahvaljujući novim prijateljicama Glasnika istine Luciji i Franini koje su skupa sa Glasnicima paljenjem svijeće odali počast u svom Paljuvu kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Na dolasku na ciljno odredište u Novigrad sudionike utrke dočekali su organizatori – veterani 3. bojne 3. gbr “Kobre”, predstavnici veterana 3. gbr “Kune” te mještani Novigrada predvođeni sa načelnikom općine Josom Klapanom.

Glasnici istine stalni sudionici ove Memorijalne utrke ˝Maslenica˝za odlazak na istu zahvaljuju Gradu Slatini i Športskoj zajednici Virovitičko-podravske županije.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Ivana Novak, Mario Kovač

(145)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: