Naslovna Novo Glasnici istine na Maslenici

Glasnici istine na Maslenici

76
0

10. memorijalna utrka Islam Latinski – Novigrad

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Slatinčani Pavo Tutenov i Goran Draksler, Virovitičani Mario Kovač i Željko Lukačević, Zlatko Milošević i Robert Knapić iz Nove Bukovice i Duško Štrbac počasni član Glasnika iz Zagreba uz logističku podršku Ivane Novak iz Nove Bukovice, sudjelovali su na 10. memorijalnoj utrci “Maslenica” koja se trčala od Islama Latinskog do Novigrada u duljini od 18 km.

Memorijalnu utrku organizirali su veterani 3. bojne 3. gardijske brigade legendarne Kobre iz Slavonskog Broda u spomen na 23 poginulih njihovih pripadnika, a uz Glasnike istine na Memorijalnoj utrci sudjelovale su i dvije mlade članice atletskog kluba Zadar: Lucija Stošija i Franina Dana Bratović iz Paljuva, te Mato Pauković iz Prerovca kod Ivanić Grada.

Na samom startu u Islamu Latinskom kod Zelenog hrasta ispred Spomen obilježja poginulim pripadnicima 4. gardijske brigade uz brojne delegacije Glasnici istine simboličnim paljenjem svijeće odali su počast istima. Pozdravnim riječima Glasnicima istine zahvalio se na dolasku i sudjelovanju Krešimir Šopoš predsjednik udruge veterana 3. bojne 3. gardijske brigade iz Slavonskog Broda koji j i označio početak memorijalne utrke.

Glasnici istine na svom putu do ciljnog odredišta zastali su u Kašiću kod Križa od slavonskog hrasta, spomen obilježja poginulim pripadnicima 3. gardijske brigade Kune gdje su ih dočekali sudionici komemorativnog skupa, te zapalili svijeće i položili vijence u spomen na 36 poginulih Slavonaca iz sastava legendarnih Kuna koji su svoj život položili u VRA Maslenica i obrani Zadarskog zaleđa.

Kao i prošle godine sudionici ove memorijalnu utrke veliku podršku imaju prolazeći kroz Paljuv gdje su okrjepu pripremili obitelj Bratović koji su Glasnike istine ugostili i po završetku ove memorijalne utrke.

Na dolasku na ciljno odredište u Novigrad sudionike utrke dočekali su organizatori – veterani 3. Bojne 3. GBR “Kobre”, predstavnici veterana 3. GBR “Kune” te mještani Novigrada predvođeni sa načelnikom općine Josom Klapanom.

Tekst: Pavo Tutenov
Foto: Ivana Novak

(76)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: