Naslovna Novo Glasnici istine na 9. polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”

Glasnici istine na 9. polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”

32
0

Članovi udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler i Robert Knapić sudjelovali su na 9. memorijalnom polumaratonu “Putevima Sibinjskih žrtava”.

Polumaraton je to koji u povodu Dana općine Sibinj i 88. obljetnice sjećanja na žrtve, događaj koji je trajno obilježio Sibinjski kraj sve do današnjih dana, organizira općina Sibinj i Trkački klub “Brace” iz Slavonskog Broda.

Stazu u dužini 21 kilometra, od Jakačine Male, preko Bilica, Grižića, Starog Slatinika, pa do Sibinja trčalo je oko 40-ak maratonaca još 40-ak trkača iz raznih sportskih klubova i DVD-a s područja općine Sibinj, kojima su se pred ulazom u Sibinj pridružila djeca iz Osnovne škole Sibinj.

Ciljno odredište bilo je pred spomenikom sibinjskim žrtvama u Sibinju, do kojeg došla impozantna skupina od preko 150 -200 trkača.

Tako su zaljubljenici u trčanje podsjetili se na stradanje osmorice nevinih Hrvata, stanovnika Odvoraca, u veljači 1935. godine mučki ubijenih od strane žandarmerije Kraljevine Jugoslavije, prije pune 88 godine.

Po završetku maratona načelnik Općine Sibinj – Josip Pavić, upriličio je svečanu večeru gdje je predstavnicima udruga, klubova i društava sudionicima ovog događaja uručio prigodne zahvalnice.

Organizatori su se posebno zahvalili članovima Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” na dolasku kako ove godine tako i od samog začetka ovog memorijalnog polumaratona, znajući da sudjeluju isključivo na obilježavanjima događaja iz Domovinskog rata diljem Republike Hrvatske,te izuzetno cijenjeći što je ovaj polumaraton “Putevima Sibinjskih žrtava” jedini događaj memorijalnog karaktera na kojem Glasnici sudjeluju, a da nije povezan s Domovinskim ratom.

Predsjednik Glasnika istine Pavo Tutenov zahvalio je organizatorima te iskoristio prigodu da načelniku općine Sibinj Josipu Paviću kao i svim mještanime općine Sibinj čestita Dan njihove općine dakako prihvativši poziv za dolazak i na memorijalni polumaraton iduće godine.

Pavo Tutenov
Foto: Anto Ravlić

(32)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: