Naslovna Novo Glasnici istine: Memoriajalna utrka Beli Manastir – Belišće

Glasnici istine: Memoriajalna utrka Beli Manastir – Belišće

92
0


Članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine”: Pavo Tutenov, Goran Draksler, Mario Kovač, Darko Dolovski, Zlatko Milošević, Željko Lukačević, Robert Knapić, Ivana Novak,  te Siniša Kanis sudjelovali su u nedjelju, 03. travnja 2022. godine, na Memorijalnoj utrci “Život za život”.

Utrka je održava u spomen na 30. obljetnicu akcije “Baranja” i trčalo se od Spomen obilježja “Sveto hrvatsko tlo” u Belom Manastiru do spomen obilježja pripadnicima 107. brigade na nasipu kod Belišća u duljini od 19 kilometara.

U akciji 03. travnja 1992. godine, u kojoj se pokušao osloboditi tzv. baranjski trokut, poginulo je 15 pripadnika 107. valpovačke brigade HV-a.

Njima u spomen, koordinacija udruga iz Domovinskog rata Valpovštine, organizirala je komemorativni skup kao i ovu memorijalnu utrku na kojoj je sudjelovalo 50-ak trkača među kojima i “Glasnici istine” koji su stalni sudionici utrke od njenog nastanka 2014. godine, te se uvijek odazivaju na poziv svog dugogodišnjeg prijatelja, jednog od najvećih hrvatskih ultramaratonaca, Osječanina Elvira Rakipovića.

Pavo Tutenov
foto: Mario Kovač

(92)

Internet je naše igralište

Ukoliko trebate: webshop, web hosting, cloud, VPS, izradu, dizajn i održavanje web stranica – obratite nam se sa povjerenjem –  midnel.hr

 

Tagovi: